EK 2023

Bondscoach ’t Hoen: “We kwamen hier maar voor één ding en dat was niet brons”

Bondscoach ’t Hoen: “We kwamen hier maar voor één ding en dat was niet brons”

Na afloop van de gewonnen troostfinale verschenen walk-off hero Dashenko Ricardo en bondscoach Evert-Jan ’t Hoen voor de camera. In hun interview lieten zij beiden blijken dat het EK een teleurstellend toernooi was voor Team Kingdom of the Netherlands.

Ricardo vertelde dat de troostfinale niet de wedstrijd was die het team wilde spelen. Toch wilden zij de wedstrijd natuurlijk wel winnen. Ricardo was met twee homeruns, waaronder een two-run walk-off homerun in de tiende inning, de speler van de wedstrijd voor het Koninkrijksteam. Zorgde zijn heldenrol dan een beetje voor een goed gevoel: “Een beetje wel, maar toch overheerst het gevoel dat wij niet deze wedstrijd, maar de finale hadden willen spelen en winnen.”

Ook bij bondscoach ’t Hoen overheerst ook na de gewonnen troostfinale de teleurstelling. Het was dan ook niet makkelijk om zijn team mentaal klaar te stomen na de verloren halve finale tegen Spanje. Over het EK als geheel is hij duidelijk: “We kwamen hier maar voor één ding en dat was niet brons.”

De volledige interviews met Ricardo en ’t Hoen zie je op Honkbalsoftbal.tv

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2023