HB Hoofdklasse

Amsterdam Pirates op voorsprong in Lucky Day Holland Series

Foto: © Jan Kruijdenberg

Amsterdam Pirates op voorsprong in Lucky Day Holland Series

In Rotterdam werd op zaterdagmiddag de eerste wedstrijd uit de Lucky Day Holland Series gespeeld. In de strijd om de landstitel was het de uitspelende ploeg, Amsterdam Pirates, dat misschien wel verrassend de voorsprong nam.

Op voorhand was het een erg mooi affiche in Rotterdam tussen de recordkampioen Curaçao Neptunus en de verrassende uitdager Amsterdam Pirates. Beide teams stuurden hun aas de heuvel op: voor Pirates startte Scott Prins en voor Neptunus Shairon Martis.

Allebei kwamen zij voor het laatst in actie tijdens een interland. Martis gooide afgelopen zondag nog de Bronze Medal Game voor het Koninkrijksteam tegen Duitsland, terwijl Prins een week eerder een goede start maakte in een oefeninterland tegen Israël in Praag.

De Amsterdammers, die in het reguliere seizoen al de onderlinge series wonnen, namen op het werpen van Martis al een vroege voorsprong. In hun eerste slagbeurt kwam Tommy van de Sanden met één uit via een veldfout op het honk en werd Denzel Richardson geraakt door een worp van Martis. Oliver van der Wijst sloeg vervolgens een honkslag naar het rechtsveld voor het eerste punt van de wedstrijd en op de sac fly van Alex Madera scoorde even later ook Richardson nog.

In de derde inning kwam daar nog een run bij toen van der Wijst met een sacrifice fly Tommy van de Sanden (double) over de thuisplaat sloeg. Het bleek een comfortabele voorsprong voor Scott Prins, die de toch zeer sterke slagploeg van Neptunus knap onder controle hield. Pas in de zevende inning konden de Neptunianen ietst terug doen, maar toen stond het al 5-0 voor de Pirates dankzij RBI singles van Jorrit Penseel en Jason Jakobus in de zesde slagbeurt.

Shaedion Jamanika sloeg in de zevende inning John Polonius (hit by pitch) binnen voor het enige Rotterdamse punt van de wedstrijd. Scott Prins gooide een complete game voor de win en kreeg daarin slechts één run tegen op zeven hits en een walk en gooide zes keer drie slag. Op het werpen van reliever Ryan Huntington, die 3.1 sterke innings gooide, zorgde slugger Denzel Richardson voor het uitroepteken achter de overwinning van de Amsterdammers. Met een solo homerun in de negende inning bepaalde hij de eindstand op 6-1 en zo neemt Amsterdam Pirates een 1-0 voorsprong in de Lucky Day Holland Series.

Game 2 uit de best-of-seven serie wordt op zondag in Amsterdam gespeeld. Die wedstrijd begint om 14.00 uur en kaarten zijn nog te koop via deze link. Uiteraard zie je de wedstrijd ook live op Honkbalsoftbal.tv. Vandaag was de stream minder goed dan je van ons gewend bent. Morgen is die weer op een hoger niveau. Excuses voor vandaag!

De samenvatting van Game 1 en interviews met de hoofdrolspelers zie je vandaag nog op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse