HB Hoofdklasse

Pirates vergroot voorsprong in Holland Series

Foto: Linedrive Captures

Pirates vergroot voorsprong in Holland Series

Net als op zaterdag, was het op zondag wederom de Amsterdamse pitching die uitstekend was op de heuvel. Voor de tweede dag op rij werd de Rotterdamse slagploeg tot slechts één run gehouden, hierdoor wist Pirates ook de tweede wedstrijd in de Holland Series te winnen.

De Amsterdammers kwamen in de eerste inning al in de beurt van de 1-0, maar Roelie Henrique (single) sneuvelde op thuis na een actie vijf naar twee. Een beurt later lukten het de hoofdstedenaren wel om te scoren. Kenny Berkenbosch kwam op het honk door geraakt werper, schoof een honk op door stelen en belandde op het derde honk na een single van Jorrit Penseel. Jason Jakobus bracht hem met een velders keus over de thuisplaat.

Kenny Berkenbosch was in de vierde inning wederom te man die tot scoren kwam. Voor de tweede keer kwam hij op het honk door vier wijd en dankzij een opofferingsstootslag en een effectieve groundout kwam hij tot het derde honk. Vanaf hier kon hij scoren door schijn, 2-0 was de stand na vier innings.

Roelie Henrique sloeg een beurt later een lead-off double, Tommy van de Sanden volgde hem op met een honkslag. Hierdoor waren het eerste en derde honk bezet. Denzel Richardson sloeg de bal in een dubbelspel, maar stelde hiermee wel Henrique in staat om te scoren. Als Neptunus terug wilde komen in de wedstrijd, was er nu toch echt wat aanval nodig.

Met één uit in de eerste helft zes was het een single van Dwayne Kemp en een tweehonkslag van Christian Diaz die het eerste Rotterdamse punt wisten te creëren. De Rotterdammers kwamen nog wel een aantal keer op het honk, ze eindigden de wedstrijd met meer honkslagen dan Pirates, maar het scoren wilde niet lukken.

De winst op de heuvel ging naar Nelmerson Angela. De linkshandige pitcher gooide zeven solide innings waarin hij vijf honkslagen en één run moest toestaan. Zijn opvolger, Pim Vijfvinkel, verdiende de save met twee shutout innings.

Zo won Amsterdam Pirates ook de tweede wedstrijd van de Holland Series en staat het nu 2-0 in Amsterdams voordeel in deze best-of-seven series. Wedstrijd drie vindt plaats om donderdag 12 oktober om 19:30 in het Neptunus Familiestadion.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse