HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus brengt spanning terug in Lucky Day Holland Series, wint Game 3 in Amsterdam

Foto: Jan Kruijdenberg

Curaçao Neptunus brengt spanning terug in Lucky Day Holland Series, wint Game 3 in Amsterdam

Curaçao Neptunus heeft in Amsterdam op zaterdagmiddag Game 3 van de Lucky Day Holland Series met 8-4 gewonnen. Sheadion Jamanika was de grote man aan Rotterdamse zijde met een go-ahead two-run homerun in een verder knotsgekke wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd was opnieuw voor Amsterdam Pirates. Op het werpen van Tom de Blok, die voor het laatst in actie kwam tijdens de halve finale van het EK Honkbal in Tsjechië, namen de Amsterdammers in de tweede inning de voorsprong op een stootslag van Jason Jakobus. Honkslagen van Kenny Berkenbosch en Jorrit Penseel gaven de Amsterdammers met één uit lopers op het eerste en derde honk en met een goede squeeze bunt bracht Jakobus Berkenbosch over de thuisplaat.

Oliver van der Wijst sloeg een inning later de 2-0 binnen toen hij met zijn honkslag Tommy van de Sanden (walk) over de thuisplaat sloeg. Dit betekende het einde van de wedstrijd voor Tom de Blok, die werd vervangen door Aaron de Groot. De Groot schakelde snel Alex Madera uit, maar kreeg vervolgens een driehonkslag tegen van Kenny Berkenbosch, die net langs de duikende rechtsvelder Diaz schoot. De aangooi naar het derde honk miste zijn doel, waardoor Berkenbosch zelf uiteindelijk uitgeput over de thuisplaat kon duiken voor een 4-0 voorsprong.

Op het werpen van de tot dan toe wederom ongenaakbare Scott Prins leek Neptunus in de vierde inning iets terug te doen. Dwayne Kemp opende de inning met een honkslag, maar werd uitgegooid op het tweede honk nadat hij probeerde van zijn single een double te maken. Met twee uit sloeg Christian Diaz een single, die werd gevolgd door een tweehonkslag van Arthur Bonevacia. Wat er vervolgens gebeurde kan alleen maar worden omschreven als chaos.

De honkslag van Bonevacia kwam vast te zitten onder het hek van het rechtsveld. Rechtsvelder Richardson gooide zijn handen in de lucht en vlak voordat hij toch de bal pakte en terug richting het infield gooide, callde tweede honkscheids Jeffrey Bentsnijder een ground rule double. Diaz, die net over de thuisplaat was gegleden voor wat hij dacht dat de 4-1 was, werd teruggestuurd naar het derde honk. En nog voordat hij daar stond was een woeste Gregory Muller, de coach van Neptunus, het veld op gerend om een discussie aan te gaan. Hij tekende protest aan, maar werd vanwege zijn hevige commentaar op de leiding uit het veld gestuurd.

Het protest werd, vanwege de urgentie van de Holland Series, direct aan het veld behandeld en uiteindelijk afgewezen. Drie kwartier later kon de wedstrijd weer hervat worden, maar van deze pauze was Scott Prins niet goed hersteld. Tony Krueger liet Neptunus met een two-run single alsnog juichen. Prins gooide een goede vijfde inning, maar liep in de zesde inning tegen verdere schade op. Na een RBI bunt single voor Christian Diaz, bracht Sheadion Jamanika de Rotterdammers met zijn two-run go-ahead homerun naar het linksveld op een 5-4 voorsprong.

Dankzij goede pitching van Aaron de Groot (3.2 IP, 1 R) en Kevin Kelly (3 IP, 0 R) en nog eens drie runs in de negende inning via een two-run single van John Polonius en een RBI single van Diaz won Neptunus met 8-4. De spanning in de Lucky Day Holland Series is volledig terug.

Op zondag volgt Game 4 om 14.00 uur in Rotterdam. Kaarten zijn te koop via deze link en je kijkt uiteraard live mee op Honkbalsoftbal.tv! De samenvatting van Game 3 en de interviews met de hoofdrolspelers zie je vanavond ook op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse