SB Hoofdklasse

KNBSB Awards voor Voortman, van Dijk, van Gurp en Vonk

Foto: DFotografie

KNBSB Awards voor Voortman, van Dijk, van Gurp en Vonk

Voorafgaand aan de Game 4 van de Holland Series in de Softbal Hoofdklasse werden in Haarlem op zaterdag verschillende KNBSB Awards uitgereikt. Interim-voorzitter van de KNBSB Bob Bergkamp reikte naast de individuele awards voor dit afgelopen Hoofdklasseseizoen ook de verschillende awards uit voor de meest talentvolle jeugdinternationals.

Met het ongekende slaggemiddelde van .514 ging de KNBSB Award voor de Beste Slagvrouw van het seizoen 2023 naar Olympia Haarlem speelster Franka van Dijk. Van Dijk sloeg dit seizoen liefst 55 honkslagen in 107 slagbeurten en eindigde daarmee duidelijk met het hoogste slaggemiddelde in de competitie.

De twee meest in het oog springende KNBSB Awards gingen naar een speelster van Neptunus. Eva Voortman werd niet alleen uitgeroepen tot de Beste Pitcher van de Hoofdklasse, maar werd ook Most Valuable Player. Voortman ging als pitcher 25(!)-2 met een miniscuul ERA van 0.81. Ze gooide bovendien het bizarre aantal van 269 keer drie slag in 138.2 innings. En alsof dat allemaal nog niet genoeg was sloeg ze ook nog eens .413 met 20 RBI en 39 runs. Een meer dan terechte MVP van het seizoen 2023!

Met 12 homeruns werd Suka van Gurp namens Sparks Haarlem de Homerun Queen, terwijl Britt Vonk met 30 gestolen honken de KNBSB Award voor Meeste Gestolen Honken mee naar huis nam.

Twee speelsters van Team Kingdom of the Netherlands U18 werden in Haarlem in het zonnetje gezet. Kika Bonora werd door de technische staf uitgeroepen tot de winnares van de Bep van Beijmerwerdt Award van 2023 als Meest Veelbelovende Jeugdspeelster, terwijl teamgenote Lizzy Kwakernaak de Riet Vermaat Award won voor de Meest Veelbelovende Jeugdwerpster kreeg.

De Egbert van der Sluis Award, voor de beste International Onder de 23 jaar ging naar Sterre den Duijn, die met Team Kingdom of the Netherlands dit jaar de Groepsfase van het WK speelde en zich met het team plaatste voor de volgende ronde van volgend jaar.

Foto’s: DFotografie

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse