HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus trekt Lucky Day Holland Series gelijk

Foto: Linedrive Captures

Curaçao Neptunus trekt Lucky Day Holland Series gelijk

Na een kraker van een wedstrijd op zaterdag, waarin Neptunus wist te winnen, was het op zondag maar de vraag of er gespeeld kon worden. Regen leek de spelbreker te worden. Dankzij geweldig werk van de fieldcrew was het veld in het Neptunus Familiestadion om 16:30 uur klaar om bespeeld te worden.

Amsterdam Pirates kwam goed uit de startblokken, Tommy van de Sanden sloeg in de eerste inning een tweehonkslag langs de foutlijn. Hij verschoof naar het derde honk door schijn van werper Shairon Martis. Niet veel later werd er nogmaals schijn gemaakt, waardoor Van de Sanden de 0-1 kon scoren.

Neptunus kwam meteen met een antwoord. Een lead-off walk voor Stijn van der Meer werd opgevolgd door honkslagen van John Polonius en Dwayne Kemp, waardoor de honken vol liepen. Van der Meer sneuvelde op thuis door een velders keus van Roger Bernadina, maar Christian Diaz wist de gelijkmaker hierna wel binnen te slaan.

De regen kwam in de eerste helft van de tweede inning weer met bakken uit de hemel, waardoor de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd. Wederom was er werk van de fieldcrew vereist om het veld speelklaar te krijgen.

Foto: Freek van der Kooij

Na de rain delay wist Martis de Amsterdammers van scoren te weerhouden, terwijl zijn slagploeg de smaak te pakken kreeg. De voorsprong werd genomen door een belangrijke 2-RBI single van Stijn van der Meer richting het linksveld. Hierop scoorden Tony Krueger en Sheadion Jamanika. Een inning later waren het Krueger en Jamanika die beiden met een honkslag een RBI verzamelde. Zo stond het 5-1 na drie innings.

De Rotterdammers waren nog niet klaar, er werden nog twee runs gescoord in de tweede helft vier. RBI singles van Roger Bernadina en Christian Diaz zorgden hiervoor.

Pirates gaf niet op, in de vijfde inning was het wederom Tommy van de Sanden met een tweehonkslag langs het lijntje, hij kon ditmaal scoren door een honkslag van Alex Madera. In de zevende inning was er wederom veel verkeer op de honken bij de Amsterdammers. Het resulteerde in slechts één run van Roelie Henrique, maar de ploeg van Mervin Gario toonde nog wel in de wedstrijd te zitten. Dat bleek ook een beurt later, toen na twee snelle nullen de hoofdstedenaren het gelijkmakende punt in het slagperk hadden staan. Met volle honken stond slugger Denzel Richardson in het slagperk, met één swing kon hij de stand op 7-7 zetten. Helaas voor de Pirates kwam hij net onder de bal, waardoor het 7-3 bleef.

Mike Groen gooide de wedstrijd uit voor Neptunus en zo wist Neptunus in eigen huis de Holland Series gelijk te trekken. Op dinsdagavond wordt de wedstrijd van afgelopen donderdag ingehaald, deze vijfde wedstrijd vindt plaats in het Neptunus Familiestadion om 19:30 uur.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse