Honkbal

Honkbal en softbal keren terug op Olympische agenda in Los Angeles 2028

Honkbal en softbal keren terug op Olympische agenda in Los Angeles 2028

Tijdens de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles keren zowel honkbal als softbal terug op de Olympische agenda. Elke host city krijgt de mogelijkheid om een aantal sporten te nomineren als mogelijke extra sporten tijdens de Olympische Spelen in hun stad.

Als Amerikaanse sporten, waarin in en rondom Los Angeles bovendien veel infrastructuur voor aanwezig is, lag het voor de hand dat honkbal en softbal door de organisatie voorgedragen zouden worden. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft dit weekend ingestemd met de toevoeging van honkbal en softbal aan het programma.

Naast honkbal en softbal zijn ook andere Amerikaanse sporten zoals flag football en lacrosse (sixes) toegevoegd. Ook cricket (T20) en squash worden in 2028 in LA Olympische sporten.

In welke stadions er gehonkbald en gesoftbald zal worden, is nog niet duidelijk. Het is aannemelijk dat dit college stadions worden, omdat het Major League-seizoen tijdens de Olympische Spelen gewoon doorgaat. De stadions van de Dodgers en de Angels zullen daarom zeer waarschijnlijk niet beschikbaar zijn.

Honkbal en softbal keren voor het eerst sinds 2021 weer terug op de Olympische agenda, toen in Tokyo het thuisland Japan in beide sporten goud pakte. In Parijs wordt volgend jaar niet gehonkbald of gesoftbald op de Spelen.

Voor de honkballers en softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands ligt er de schone taak om zich voor het eerst sinds 2008 (Peking) te plaatsen voor de Spelen. Beide teams liepen plaatsing voor de Spelen van 2020 (later vanwege corona verplaatst naar 2021) mis.

Hoe het traject voor plaatsing voor de Olympische Spelen van 2028 eruit gaat zien, wordt in een later stadium door de World Baseball and Softball Confederation bekendgemaakt.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal