HB Hoofdklasse

Neptunus via walk-off op voorsprong in Holland Series

Krueger (30) sloeg het winnende punt binnen. (Foto: Robert Bos)

Neptunus via walk-off op voorsprong in Holland Series

De wedstrijd die op donderdag niet kon worden gespeeld wegens de regen, werd op dinsdagavond ingehaald in Rotterdam. In een koud Neptunus Familiestadion wist de thuisploeg aan het langste eind te trekken via een walk-off single van Tony Krueger.

Startende werpers Kevin Kelly en Pim Vijfvinkel gooiden allebei een fantastische wedstrijd. Kelly moest in de eerste inning een run toestaan na twee keer vier wijd en een RBI velders keus van Oliver van der Wijst. Dit zorgde voor een vroege 0-1 voorsprong voor Pirates.

In de zesde inning leek Neptunus dichtbij een gelijkmaker te komen. Een lead-off double van Stijn van der Meer gaf de Rotterdammers een goede kans om te scoren. John Polonius sloeg echter een linedrive richting Alex Madera die op korte stop met een fraaie actie een dubbelspel wist te draaien.

Een inning later kwam de gelijkmaker wel. Vier wijd voor Roger Bernadina werd gevolgd door een opofferingsstootslag. Arthur Bonevacia volgde met een RBI single, waarmee de stand op het scorebord 1-1 was na zeven innings.

Kelly was inmiddels vervangen door Aaron de Groot, die twee shutout innings gooide. Bij Pirates stond Vijfvinkel nog steeds op de heuvel. In de negende inning wist John Polonius goed te beginnen met een honkslag door het midden. Dwayne Kemp bracht hem richting het tweede honk met een stootslag. Bernadina kreeg opzettelijk vier wijd en Christian Diaz kwam op het honk dankzij een aangooifout van Oliver van der Wijst. Zo stonden de honken vol met één uit. Mike Kelkboom, die in de wedstrijd was gekomen als pinch-runner, wist het winnende punt niet binnen te slaan. Catcher Tony Krueger lukte dat wel. Met een inside-out swing sloeg hij de bal langs de lijn in het linksveld. Hiermee bracht hij Polonius over de thuisplaat, waarmee Neptunus een overwinning binnensleepte.

De Rotterdammers staan nu met 3-2 voor in de Holland Series. Op zaterdag wordt in Amsterdam de zesde wedstrijd gespeeld. Bij winst van Neptunus, betekent dat, dat we weten wie de landskampioen is van 2023. Als Pirates in eigen huis weet te winnen, verhuist het circus nog eenmaal richting Rotterdam voor de zevende wedstrijd.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse