HB Hoofdklasse

Voormalig Major Leaguer Scott Radinsky de nieuwe hoofdcoach van UVV

Voormalig Major Leaguer Scott Radinsky de nieuwe hoofdcoach van UVV

Met de benoeming van Scott Radinsky tot nieuwe hoofdcoach, heeft UVV een belangrijke eerste stap gezet in de realisatie van de ambitieuze plannen voor het nieuwe seizoen.Radinsky brengt een schat aan ervaring mee naar Utrecht. Het doel voor de nabije toekomst is duidelijk: UVV moet in de hoofdklasse van het komende seizoen van de plaats van hekkensluiter af. De club moet naar nieuwe hoogten worden geleid.

Reliefpitcher voor vier topteams

Hij was in het verleden actief voor de Chicago White Sox, Los Angeles Dodgers, St. Louis Cardinals en Cleveland Guardians. Toen hij in 1990 zijn debuut maakte in de hoofdmacht van de Chicago White Sox was hij pas de zesde (!) pitcher uit de organisatie die vanuit single A direct doorstootte naar de Major League.

In 1991 had hij zijn beste jaar in Chicago. Hij had een 5-5 record met 8 saves en een ERA van 2.02. Tijdens zijn outings hield hij de slagmensen van de tegenstander op een slaggemiddelde van .116 met lopers in scoringspositie. In 1993 was hij dichtbij een optreden in de World Series. Hij ging in de play offs echter op het beslissende moment onderuit tegen de latere kampioenen van de Toronto Blue Jays.

Eind 1993 bleek hij leukemie te hebben. Therapie kostte hem het hele seizoen 1994. In 1995 was hij terug in Chicago als speler. Zijn ERA ging van 2.02 naar 5.45. Deze en andere tegenvallers in zijn prestaties maakten dat hij niet meer in aanmerking kwam voor een nieuw contract. Wel kreeg hij dat jaar de Tony Conigliaro Award, die wordt uitgereikt aan een speler die terugkeert na een zware tegenslag.

Hij beëindigde zijn spelersloopbaan met een 42-25 record en een ERA van 3.44. In de 11 jaar van zijn carrière gooide hij in totaal 358 keer drie slag.

Zijn loopbaan als coach

Radinsky was in het recente verleden bullpen- en pitchingcoach voor de Cleveland Guardians, Los Angeles Angels en Team USA.

Vooral zijn ervaring in het ontwikkelen van talent en het vermogen om spelers te motiveren maken de verwachtingen in Utrecht hoog. Het is een prachtige stap in de professionalisering van de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse. Een hoofdcoach met Major League ervaring als speler en als coach in de Hoofdklasse. De komende weken zal blijken wat dit voor aantrekkingskracht heeft op eventuele nieuwe spelers. De overschrijvingsperiode in de Hoofdklasse verstrijkt op 15 november.

Nog een leuk feitje over Radinsky? Hij is niet alleen topwerper en topcoach, hij is bovendien punkrocker in een band!

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse