HB Hoofdklasse

Game 6 gestaakt in 8e inning, restant zondag 13:00 uur in Rotterdam.

Foto: Jan Kruijdenberg

Game 6 gestaakt in 8e inning, restant zondag 13:00 uur in Rotterdam.

De zesde wedstrijd van de Lucky Day Holland Series werd vroegtijdig stilgelegd vanwege de regen die na zeven innings te veel werd. Pirates wist sterk te beginnen en bouwde een solide voorsprong op. Morgen zal de wedstrijd in Rotterdam worden afgemaakt.

Bij de thuisploeg stond Scott Prins op de heuvel, dit was zijn derde gestarte wedstrijd in de Holland Series. Hij gooide 5.2 solide innings, hierin stond hij 4 honkslagen en één verdiend punt toe. Ook gooide hij drie maal vier wijd en twee keer drie slag. Zijn opvolger was Nelmerson Angela die in de zesde inning uit een bases loaded jam wist te komen.

Naast de goede dag op de heuvel bij de Amsterdammers, begon de wedstrijd sterk dankzij drie runs in de eerste inning. Tommy van de Sanden begon met een honkslag, na een opofferingsstootslag van Roelie Henrique wist Oliver van der Wijst de 1-0 binnen te slaan met een honkslag richting het rechtsveld. De volgende man aan slag was Kenny Berkenbosch, hij wist de bal hard en ver over het hek in het linksveld te slaan. Zo stond de thuisploeg al snel met 3-0 voor.

In de vierde inning werd het 4-0, na drie honkslagen en een velders keus. Pas in de zesde slagbeurt wisten de Rotterdammers voor het eerst te scoren. Deze run kwam door vier wijd met volle honken. Hierna was het Angela die het werpen overnam voor Pirates. De Amsterdammers scoorde zelf ook in de zesde beurt. Met lopers op het eerste en derde honk werd er gestolen. De uit werd gemaakt op het tweede honk, waardoor Jules Cremer makkelijk kon scoren. Zo werd het 5-1 in het voordeel van Pirates.

Na zeven innings werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd wegens de regen. Morgen wordt om 13:00 de wedstrijd in Rotterdam hervat. Dit zal gebeuren in de achtste inning met een 5-1 voorsprong voor Pirates. Als Pirates de voorsprong weet te behouden, zal de zevende wedstrijd na afloop van game six plaatsvinden.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse