HB Hoofdklasse

Amsterdam Pirates wint Lucky Day Holland Series

Foto: Jan Kruijdenberg

Amsterdam Pirates wint Lucky Day Holland Series

Na een Holland Series die heen en weer ging, vond op zondagmiddag de conclusie van de Lucky Day Hoofdklasse plaats. Amsterdam Pirates trok aan het langste eind en wist de zevende wedstrijd van de serie te winnen met 8-9.

In een enerverende wedstrijd werd er al vroeg veel gescoord. Pirates kwam goed uit de startblokken, met vier runs in de tweede inning. Oliver van der Wijst begon de beurt met een honkslag, Kenny Berkenbosch volgde met vier wijd en dankzij een opofferingsstootslag van Alex Madera stonden er twee lopers in scoringspositie. Jules Cremer kreeg opzettelijk vier om zo de gedwongen loop terug te brengen. Dit pakte niet goed uit, Duco Nuijten werd namelijk geraakt, waardoor het eerste punt kon scoren. Een bases clearing double van Jorrit Penseel volgde, waarmee het 0-4 werd in de eerste helft twee.

Neptunus kwam meteen met een antwoord. Honkslagen van Christian Diaz en Arthur Bonevacia werden opgevolgd door vier wijd voor Tony Krueger, waarmee de honken vol liepen. Sheadion Jamanika sloeg een honkslag richting het linksveld, waarmee het eerste Rotterdamse punt binnenkwam. Met twee uit wist John Polonius, net als Penseel, een tweehonkslag te slaan die drie runs binnen bracht. Zo stond het na twee volledige innings 4-4.

Een inning later lukte het de bezoekers niet om te scoren, de thuisploeg lukte dat wel. Met twee man op de honken, sloeg Arthur Bonevacia een driehonkslag die Neptunus de voorsprong bracht. Bonevacia scoorde zelf later de 7-4 door schijn.

Een 2-run homerun van Roelie Henrique in de eerste helft vier bracht de Amsterdammers terug in de wedstrijd. Deze klap betekende ook het einde van Kevin Kelly op de heuvel bij Neptunus, hij werd vervangen door Aaron de Groot.

De thuisploeg scoorde in dezelfde inning ook een run. Na vier wijd voor John Polonius en een sacrifice bunt van Stijn van der Meer wist Dwayne Kemp de Rotterdamse voorsprong te vergroten. Na vier volledige innings stond het 8-6 in het voordeel van Neptunus.

Pirates gaf niet op, een beurt later werd er wederom gescoord. De Groot leek zonder kleerscheuren uit de inning te komen, maar een dubbelspel kon niet worden gedraaid. Korte stop Polonius struikelde over het tweede honk, dit resulteerde in een foute aangooi die Kenny Berkenbosch en Alex Madera in staat bracht om te scoren. Zo stond het ineens weer gelijk in het Neptunus Familiestadion.

Na twee innings waarin er niet werd gescoord, brak Pirates in de eerste helft acht de gelijke score. Een lead-off single van Jules Cremer werd gevolgd door een opofferingsstootslag. Hiermee kwam Cremer in scoringspositie. Aaron de Groot werd op de heuvel vervangen door Neptunus closer Mike Groen. Het lukte Groen niet om de stand gelijk te houden. Jorrit Penseel wist een honkslag door het midden te slaan, Cremer kon scoren en bracht zo Pirates op een 8-9 voorsprong.

Nelmerson Angela die in de derde inning de heuvel betrad vanuit de bullpen, gooide de hele wedstrijd uit en wist zo het kampioenschap voor Amsterdam Pirates te verzegelen.

Amsterdam Pirates won met 8-9 en is de kampioen van de 2023 Lucky Day Hoofdklasse!

Eerste honkman Jorrit Penseel werd verkozen tot MVP van de Holland Series. Hij verzamelde in game 7 maar liefst vier RBIs en speelde een belangrijke rol in deze overwinning van de Amsterdammers.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse