Honkbal

Didi, Simmons, Jurrjens, Profar, van Gurp en De Jongh gedraft in Baseball United Draft

Foto: Baseball United

Didi, Simmons, Jurrjens, Profar, van Gurp en De Jongh gedraft in Baseball United Draft

Bij Winter League Baseball denk je over het algemeen aan wedstrijden in de Domincaanse Republiek, Nicaragua, Venezuela en andere Zuid-Amerikaanse en Caribische landen. Dit jaar komt er een nieuwe league bij: Baseball United. Deze Winter League gaat plaatsvinden in een heel ander deel van de wereld, namelijk in het Midden-Oosten en Zuidoost Azië.

In de draft voor deze nieuwe league is een aantal voor de fans van honkbal in het Koninkrijk bekende namen geselecteerd. Naast grote sterren met imposante loopbanen als Robinson Cano, Pablo Sandoval en Bartolo Colon werden namelijk zes spelers geselecteerd uit het Koninkrijk der Nederlanden.

Didi Gregorius werd als derde overall geselecteerd door de Dubai Wolves. Karan Patel, een speler met Indiase roots, werd door de Mumbai Cobras. De Puerto Ricaanse Steven Moya werd door de Karachi Monarchs als tweede overall gedraft. Pablo Sandoval was de vierde pick uit de eerste ronde. Hij komt uit voor de Abu Dhabi Falcons.

Andrelton Simmons werd als achtste geselecteerd door de Mumbai Cobras, twee picks later selecteerde de Wolves van Gregorius ook voormalig All-Star Jair Jurrjens. Juremi Profar ging als nummer 48 naar de Karachi Monarchs.

Zowel Franklin van Gurp als Aldrich de Jongh werden in de negende ronde van de draft geselecteerd. Van Gurp als 66ste door de Monarchs en Aldrich de Jongh als 70ste door de Dubai Wolves.

Onder de overige spelers die geselecteerd werden zitten onder meer oude bekenden als Italianen Liddi en Celli en oud-speler van Kinheim Todd van Steensel (Australië).

Of er deze winter al wedstrijden gespeeld worden door deze vier teams is nog niet duidelijk, maar in elk geval volgt er een showcase met twee All-Star teams. Als daar spelers uit het Koninkrijk in uitkomen, lees je daar uiteraard meer over op Honkbalsoftbal.nl!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal