Honkbal

De Texas Rangers, met coach Sharnol Adriana, winnen World Series

Sharnol Adriana (l) in actie als coach tijdens de World Series

De Texas Rangers, met coach Sharnol Adriana, winnen World Series

Afgelopen nacht hebben de Texas Rangers de vijfde wedstrijd van de World Series gewonnen en daarmee de best-of-seven met 4-1 gewonnen en voor het eerst in hun geschiedenis de titel in Major League Baseball gepakt. Een extra mooi feestje moet het geweest zijn voor coach Sharnol Adriana, die sinds vorige maand is toegevoegd aan de technische staf van manager Bruce Bochy en de World Series titel dus van dichtbij meemaakte.

Adriana, die het als speler schopte tot Triple-A en tot 2014 uitkwam in de sterke Mexicaanse profcompetitie, startte in 2015 zijn loopbaan als coach. Via een aantal klussen in Mexico kwam hij in 2017 terecht in de organisatie van de Texas Rangers, waarin hij sindsdien op verschillende niveaus en in verschillende rollen uitkwam als coach of zelfs manager.

De meer dan 100-voudig international maakte sinds 2019 ook al meerdere keren deel uit van de technische staf van het Koninkrijksteam, het meest recent nog tijdens de World Baseball Classic van dit jaar. Sinds september maakt hij dus onderdeel uit van de uniformed staff van de Texas Rangers, waar Bruce Bochy de manager is. Bochy was de manager van de succesvolle San Francisco Giants, waar hij samenwerkte met Hensley Meulens toen het team drie World Series titels won.

Bochy’s vierde titel werd de eerste in de geschiedenis van de Texas Rangers, waardoor er nu nog maar vijf teams in de Major League zijn die nog geen titel wonnen. De Rangers investeerden de afgelopen transferperiode flink in hun team door onder meer sterren als Corey Seager (de World Series MVP), Marcus Semien, Jacob DeGrom, Nathan Eovaldi en Max Scherzer aan hun selectie toe te voegen.

Zij versloegen op weg naar de World Series al de Tampa Bay Rays, de Baltimore Orioles en de Houston Astros. Eigenlijk werd het alleen tegen de Astros, de rivalen uit de eigen divisie en staat, lastig. Ook tegen de Diamondbacks in de World Series waren zij oppermachtig. In Game 5 bleef het lang spannend, maar laat in de wedstrijd liepen de Rangers, mede dankzij een homerun van Marcus Semien, uit naar een 5-0 voorsprong. Die was in handen van reliever Josh Sborz meer dan veilig en zo was de eerste World Series titel uit de geschiedenis van de organisatie een feit.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal