Honkbal

Teleurstellend seizoensdebuut Shairon Martis in Nicaragua

Teleurstellend seizoensdebuut Shairon Martis in Nicaragua

Tijdens de competitiewedstrijd van afgelopen nacht tegen Tren del Norte heeft Shairon Martis (Curacao Neptunus) zijn debuut gemaakt voor Leones de Léon. Een debuut dat hij zich ongetwijfeld anders had voorgesteld.

Het werd een debuut om te vergeten en het duurde slechts twee innings: driemaal vier wijd in de eerste inning, zes honkslagen in de twee innings dat hij op de heuvel stond. Twee tweehonkslagen en één driehonkslag.
Hij vertrok met een ERA van 13.50 en een schier onoverbrugbare achterstand van 0-6. De wedstrijd eindigde in een 4-9 nederlaag voor Leones de Léon.

Dit ongelukkige debuut roept herinneringen op aan de start van JC Sulbaran, vorig seizoen voor Indios del Bóer. Ook dat begon slecht, maar hij herstelde zich snel om vervolgens uit te groeien tot één van de steunpilaren van het team dat tot ieders verrassing de vorige Winter League wist te winnen.

Wij blijven de verrichtingen van Martis en ook Kevin Kelly en Roger Bernadina volgen!

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal