Honkbal Nieuws 2023

Shairon Martis leidt Leones de Leon naar 10-0 zege op Indios del Bóer

Shairon Martis leidt Leones de Leon naar 10-0 zege op Indios del Bóer

Leones de Léon heeft zich hersteld van de teleurstellende seizoenstart. Met een uitstekend presterende Shairon Martis als startende werper werd Indios del Bóer het kind van de rekening. Toen de rookwolken in de zevende inning waren opgetrokken, was de eindstand 10-0.

De startende werper van Indios del Bóer begon de eerste inning met driemaal 4-wijd. Hierna dreunde Leandro Castro de bal in het linksveld over de hekken: 4-0. Kevin Kelly kreeg toen de ondankbare taak de ontketende aanval van Leones af te stoppen. Het kostte hem nog één punt (5-0). Hierna gooide hij 3.2 innings zonder dat Leones tot scoren kwam. Zijn cijfers waren 4K-2BB-3H.
Zijn opvolgers zagen echter geen kans om de aanval van Leones onder controle te houden. Daardoor liep de stand uiteindelijk in de zesde slagbeurt toch nog flink op.

Zoals gezegd, draaide Martis voortreffelijk. De gevaarlijke slagploeg van Indios del Bóer kreeg geen voet aan de grond. In 6 volledige innings kwam hij tot de volgende cijfers: 1K-1BB-4H bij een ERA van 0.00.
Reliever Sergio Umána maakte de afsluitende 7de slagbeurt vlotjes af door de drie slagmensen van Indios del Boer 1-voor-1 uit te schakelen.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal Nieuws 2023