Honkbal

International Delano Selassa speelt volgend seizoen voor de Capitales de Quebec

Foto: Louie Jay Sienders

International Delano Selassa speelt volgend seizoen voor de Capitales de Quebec

Delano Selassa, de kersverse MVP van de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse, heeft met zijn goede spel in de Nederlandse topcompetitie en ook op het EK met Team Kingdom of the Netherlands een contract verdiend bij de Capitales de Quebec uit de Independent Frontier League.

Selassa, die de jeugdopleiding van Scimitars doorliep en ook onderdeel uitmaakte van de eerste lichting talenten uit het Talent TeamNL Center in Amsterdam, maakte al in 2016 zijn debuut in de Hoofdklasse voor HCAW. Na drie seizoenen in Bussum kreeg hij de kans om in Amsterdam voor de titel te strijden met Pirates. Dat lukte al direct in 2019, toen hij ook nog eens werd uitgeroepen tot MVP van de Holland Series.

In 2023 keerde hij terug bij HCAW, waarmee hij dit jaar de European Champions Cup won en bovendien dankzij zijn uitstekende spel in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse werd uitgeroepen tot MVP. Als uitblinker in de Hoofdklasse werd hij opgeroepen voor zijn eerste EK Honkbal met Team Kingdom of the Netherlands. Het EK, dat voor het team uitliep in een teleurstellende derde plaats, was voor Selassa als individu een succesvol toernooi met veel belangrijke honkslagen.

Zijn goede spel is ook opgevallen bij scouts van proforganisaties en met een beetje hulp van (oud-)teamgenoten Kalian Sams en Juremi Profar kwam het nu dus tot een profcontract bij de Capitales. Zowel Sams als Profar speelden al eerder in Quebec en lieten daar een goede indruk achter. Sams speelde meerdere seizoenen voor het Canadese profteam, terwijl Profar afgelopen seizoen kampioen werd en een belangrijke rol speelde in de play-offs met onder meer een walk-off homerun. Beiden deden zij een goed woordje voor Selassa, die mede daardoor een kans kreeg als prof.

Vaak spelen in de Independent League vooral spelers die al een profloobaan achter zich hebben in een Major League organisatie. Voor Selassa wordt dit zijn eerste profavontuur. Hij speelde al wel eerder in Amerika als collegespeler voor Arizona Western College.

Selassa kijkt reikhalzend uit naar zijn nieuwe avontuur: “Ik heb er veel zin in. Ik ben in principe utility player, maar zal voornamelijk op het tweede honk spelen. Ons doel is om net als dit jaar kampioen te worden en ik hoop dat ik kan bijdragen aan het verdedigen van de titel. Persoonlijk wil ik vooral laten zien wat ik in huis heb. Ik heb nu een heel mooi en goed seizoen achter de rug in Europa en wil dat in de Frontier League graag voortzetten op een iets hoger niveau.”

Omdat het seizoen 2024 in de Frontier League pas in mei begint, draait Selassa de voorbereiding en de eerste maand van het nieuwe seizoen in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse mee met HCAW, waardoor hij na afloop van het seizoen ook speelgerechtigd is in de play-offs en de Holland Series.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal