Honkbal

Chadwick Tromp tekent Minor League contract bij Atlanta Braves

Foto: Mary DeCicco/MLB Photos

Chadwick Tromp tekent Minor League contract bij Atlanta Braves

De Arubaanse catcher Chadwick Tromp speelt ook volgend seizoen in de organisatie van de Atlanta Braves. Hij heeft voor 2024 een Minor League contract getekend bij de kampioen van de National League Eastern Division.

Tromp werd kreeg eerder deze maand geen nieuw contract van de Braves, waardoor hij van het 40-man roster verdween. Nu heeft hij dus een Minor League contract getekend en keert hij zeer waarschijnlijk terug in Triple-A, waar hij het gros van zijn wedstrijden de afgelopen seizoenen speelde.

De catcher van Team Kingdom of the Netherlands maakte in 2020 zijn Major League-debuut voor de San Francisco Giants en speelde in de afgelopen vier seizoenen veertig wedstrijden op het hoogste niveau. De laatste twee seizoenen speelde hij bij de Braves, waar hij dus nu in 2024 terugkeert.

In Triple-A sloeg Tromp afgelopen seizoen .210 met 10 homeruns. De Braves hebben op hun roster de beschikking over catchers Sean Murphy en Travis D’Arnaud. Als één van hen geblesseerd raakt, is Tromp de eerste in lijn om opgeroepen te worden naar de hoofdmacht. De Braves moeten dan wel een plek vrij maken op hun 40-man roster.

Een speler die wel op het 40-man roster van zijn club staat is Sem Robberse. Hij werd vorige week door de St. Louis Cardinals toegevoegd aan deze groep om te voorkomen dat hij in de Rule 5 draft weggekaapt kon worden door andere teams. In deze draft, die in december tijdens de Winter Meetings plaatsvindt, kunnen Minor Leaguers, die al een bepaald aantal jaar in de Minors spelen, gedraft worden door andere teams. Als dat gebeurt, krijgen zij een kans in de Major League. Grijpen zij die niet, dan worden zij alsnog teruggestuurd naar hun oude team.

Jurickson Profar (31) en Jonathan Schoop (32) zijn nog free agent. In theorie geldt hetzelfde voor Didi Gregorius en Andrelton Simmons, maar de vraag is of zij na zo’n lange afwezigheid in de Major League nog een contract aangeboden krijgen. De kans is groter dat zij een Minor League contract krijgen of in een buitenlandse competitie aan de slag gaan.

Simmons en Gregorius spelen, samen met Jair Jurrjens, op vrijdag en zaterdag in de Baseball United Showcase in Dubai. Een soort All-Star Game van deze nieuw op te richten competitie.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal