Honkbal

Simmons slaat zijn team naar overwinning in Baseball United Showcase

Simmons slaat zijn team naar overwinning in Baseball United Showcase

Het was een primeur: professioneel honkbal in Dubai. Op vrijdag werd in Dubai de eerste van twee All-Star Showcase wedstrijden gespeeld van Baseball United, een nieuw initiatief van een aantal bekende oud-Major Leaguers (Albert Pujols, Barry Larkin, Nick Swisher, Mariano Rivera en meer) om een profcompetitie op te starten in het Midden-Oosten en Zuid-Oost Azië.

De competitie kwam dit jaar, ondanks de draft, nog niet van de grond. In plaats daarvan worden op vrijdag en zaterdag twee Showcase wedstrijden gespeeld met de beste spelers van de league. In deze wedstrijden komen naast Robinson Cano ook Koninkrijksspelers Didi Gregorius, Jair Jurrjens en Andrelton Simmons in actie.

Alle drie maakten zij een goede indruk in de wedstrijd die door het team van Simmons gewonnen werd met 3-2. Jurrjens en Gregorius blonken uit bij de tegenstander. Jurrjens startte tegenover Bartolo Colon en gooide vier shutout innings. Gregorius sloeg een tweehonkslag en later in de wedstrijd ook nog een andere honkslag en maakte een aantal goede defensieve acties.

Simmons sloeg met zijn enige honkslag van de dag het winnende punt over de thuisplaat. Op zaterdag volgt de tweede wedstrijd en die is live te zien op de website van Baseball United om 16.00 uur Nederlandse tijd.

Highlights van Jurrjens, Didi en Simmons zie je op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal