Honkbal Nieuws 2023

Succes voor Kingdom spelers in Winter League Nicaragua

Succes voor Kingdom spelers in Winter League Nicaragua

Gisteravond lokale tijd kwamen zowel Roger Bernadina als Kevin Kelly in het veld voor competitiewedstrijden van hun team. Leones de Leon speelde tegen Tigres de Chinandega, Indios del Bóer trof Tren del Norte.

Het meeste spektakel was er ongetwijfeld in Léon. Na een schier onoverbrugbare achterstand van 0-8 in de eerste inning, was het na 9 innings gelijk (14-14). In de tiende inning trokken de Leeuwen alsnog aan het langste eind: 16-15.

Daar hadden zij niet minder dan 22 honkslagen voor nodig, waaronder 3 homeruns. Die kwamen op naam van Leandro Castro, Jimmy Gonzalez en Roger Bernadina. In de wedstrijd kwam Bernadina tot een slaggemiddelde van .667.

Hoe anders was het scoreverloop in de wedstrijd van Indios del Bóer. Daar werd Tren del Norte met 11-1 verslagen.

Grote man was Kevin Kelly die de tegenstander geen schijn van kans gaf. In zijn eerste complete game in de Winter League van dit seizoen kwam hij tot de volgende cijfers: 4K- 1BB- 8H. De honkslagen vielen echter te verspreid in de wedstrijd om ook maar enig gevaar vak betekenis te kunnen aanrichten.
Zijn ERA – dat door enkele ongelukkig verlopen relief beurten tot boven de 20 was opgelopen – is na afgelopen nacht teruggelopen tot 6.48.

Net als bij Curaçao Neptunus zullen we onze landgenoot ook in Nicaragua vaker als starter aan het werk zien.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal Nieuws 2023