Honkbal Nieuws 2023

Midden-Amerika als werkplek voor spelers Koninkrijksteam

Midden-Amerika als werkplek voor spelers Koninkrijksteam

Het seizoen in de bekendste en grootste competities zit erop, maar dat betekent niet dat er niet gehonkbald wordt in de wintermaanden. Wintercompetities die – naast die van Nicaragua – daarvoor mogelijkheden bieden zijn die van Mexico en de Dominicaanse Republiek.

In Nicaragua spelen Kevin Kelly, Roger Bernadina en Shairon Martis. Over hun belevenissen berichtten we al regelmatig op deze site.

De eerste die in Mexico aan de slag ging, is Ademar Rifaela, vorig jaar nog succesvol actief voor Indios del Bóer in Nicaragua.
Hij speelt nu voor Guerreiros de Oaxaca (Oaxaca Warriors), voornamelijk als designated hitter.
Zijn seizoenslaggemiddelde bedraagt .305. In de zeer sterke Mexicaanse competitie neemt zijn team momenteel de zevende plaats in.

Wie intussen ook in Mexico actief is, is Ray-Patrick Didder. Hij staat onder contract bij Los Aquilas de Mexicali en zal – als de weergoden het toelaten – dit weekend zijn debuut maken in een wedstrijd tegen Sultanes de Monterrey.

De eerste die een plekje heeft gevonden in de Dominicaanse Republiek is Jurickson Profar. Hij was in de Major League actief voor de Colorado Rockies en de San Diego Padres en is nu free agent. Hij heeft dezer dagen getekend voor Estrellas Orientales. Estrellas gaat momenteel aan de leiding in de Winter League van de Dominicaanse Republiek.

Profar sloeg afgelopen nacht de eerste pitch die hij in LIDOM zag over het hek voor een solo homerun:

Via deze website blijf je op de hoogte van de activiteiten van de Nederlandse spelers in alle Midden-Amerikaanse competities.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal Nieuws 2023