Road to Softball World Cup

Wedstrijdschema eindronde WK Softbal bekend

Wedstrijdschema eindronde WK Softbal bekend

Dankzij twee geweldige overwinningen op de zinderende slotdag van de eerste ronde van het WK Softbal heeft Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softbal zich afgelopen zomer geplaatst voor de eindronde van het WK Softbal. Die eindronde vindt komende zomer plaats in Italië en de World Baseball and Softball Confederation (WBSC) heeft op dinsdagmiddag het wedstrijdschema gepubliceerd.

De strijd om de wereldtitel wordt op maandag 15 juli hervat in Castions di Strada en de eindronde van het WK begint met een poulefase. De acht deelnemende landen zijn verdeeld in twee poules van vier en de loting lijkt het Koninkrijksteam op het eerste oog niet ongunstig te zijn geweest. Zij nemen het in Poule B op tegen Puerto Rico, dat het team nog kent van de eerste ronde van het WK, Australië, de tegenstander tijdens de Prague Softball Week, en nummer twee van de wereld Japan.

Puerto Rico staat op de wereldranglijst achter Amerika en Japan, maar werd op het laatste WK in 2018 vijfde. In het enige onderlinge duel tijdens de eerste ronde van het WK won Puerto Rico met 6-1 van Oranje, dat toen al wist dat een dag later echt gewonnen moest worden om de eindronde te bereiken. In 2018 was Puerto Rico, op het voor Oranje rommelige WK, met 6-5 te sterk. De teams lijken aan elkaar gewaagd.

Datzelfde geldt voor Australië, waarvan het Koninkrijksteam afgelopen zomer tijdens de Prague Softball Week één keer won en twee keer verloor. Japan is de duidelijke favoriet in deze groep, maar de drie andere teams doen weinig voor elkaar onder.

Poule A bestaat naast gastland Italië en topfavoriet Team USA uit Canada en China. Nadat alle teams één keer tegen elkaar gespeeld hebben, wordt in de Super Round bepaald wie de finale spelen. De nummers één en twee strijden uit beide poules spelen om het kampioenschap en de nummers drie en vier om plek 5 tot en met 8. In de Super Round spelen de nummers één en twee van de ene poule tegen hun rivalen uit de andere poule. De nummers één en twee van de Super Round spelen de WK Finale, de nummers 3 en 4 spelen de Bronze Medal Game.

Als het Koninkrijksteam erin slaagt om in Poule B bij de eerste twee te komen, evenaart het de beste prestatie ooit op een WK: de vierde plaats van het WK in 2016 in Surrey.

Het wedstrijdschema van het Koninkrijksteam:

15 juli 14.00 uurKoninkrijksteamPuerto Rico
16 juli 17.30 uurAustraliëKoninkrijksteam
17 juli 11.00 uurJapanKoninkrijksteam

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Road to Softball World Cup