Honkbal Nieuws 2023

‘Coco’ Balentien (39) slaat nog altijd homeruns in Mexico

‘Coco’ Balentien (39) slaat nog altijd homeruns in Mexico

Aanvankelijk was het zijn bedoeling om de honkbalschoenen na de World Baseball Classic van dit jaar aan de wilgen te hangen. Maar, niets is zo veranderlijk als een mens. Dat geldt ook voor Wladimir ‘Coco’ Balentien, powerhitter van beroep en nu actief voor Caneros de Los Mochis in de Liga Arco Mexicana del Pacifico van de Mexicaanse Winter League.

Zijn imposante loopbaan voerde Balentien naar de hoogste toppen van het internationale honkbal.

In de Major League kwam hij uit voor de Seattle Mariners en de Cincinnati Reds. Hierna volgde een aantal succesvolle jaren in de NPB, de profcompetitie van Japan.
Daar slaagde hij er onder anderen in om het single season record voor de meeste homeruns van de legendarische Sadaharu Oh te verbeteren.

Eerder deze week zorgde hij met een klassieke ‘Coco’- homerun (hard en héél ver) voor de beslissing in de wedstrijd tussen zijn team en Venados de Mazatlan. Dankzij zijn homerun wonnen de Caneros met 2-1.

Wie nog niet goed uit de verf komt is Ray-Patrick Didder, een ander lid van het Koninkrijksteam. In de eerste wedstrijden die hij voor zijn team [Los Aquilas de Mexicani] heeft gespeeld, heeft hij nog geen slaggemiddelde, een OBP van .045 en één RBI). De derde man uit de selectie van het Koninkrijksteam in Mexico (Adémar Rifaela) is eind november overgegaan naar een andere vereniging. Hij gaat nu spelen voor de Tomateros de Culiacan.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal Nieuws 2023