Honkbal

Ook pitcher Scott Prins maakt stap naar Indy Ball

Foto: Bob Prins

Ook pitcher Scott Prins maakt stap naar Indy Ball

Eerder deze winter werd al bekend dat HCAW en Team Kingdom of the Netherlands infielder Delano Selassa volgend seizoen in Independent Ball uitkomt als prof. Inmiddels is bekend dat ook Amsterdam Pirates pitcher en international Scott Prins voor volgend seizoen een profcontract heeft getekend. Prins heeft een contract getekend bij de Ottawa Titans.

De Titans is het team waar ook catcher Sicnarf Loopstok onder contract staat en komen uit in dezelfde competitie als de Capitales de Quebec van Delano Selassa. Vlak voordat de Titans Prins binnenhaalden, lichtten zij de optie in het contract van Loopstok om hem voor een tweede seizoen aan zich te binden.

Prins, die dit jaar met Amsterdam Pirates de Lucky Day Holland Series won, komt dus in elk geval één bekend gezicht tegen in de Canadese hoofdstad. De 22-jarige werper kende een goed seizoen met Pirates. Hij ging 7-5 met een ERA van 3.16 in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse en gooide 61 strikeouts in 94 innings. Op dit moment komt hij uit in de nieuwe Curaçao Winter League.

Juremi Profar, die in 2023 uitkwam voor de Capitales de Quebec, is door zijn team in een trade naar de Lake Erie Crushers gestuurd. Daar speelde in 2023 Jiandido Tromp, maar de optie in zijn contract voor een tweede seizoen werd niet gelicht. Ook van Profar is het nog niet duidelijk of hij in 2024 bij de Crushers speelt.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal