HB Hoofdklasse

Coaches vallen in de prijzen tijdens KNBSB Congres

Foto's: Erik Eilering

Coaches vallen in de prijzen tijdens KNBSB Congres

Zoals gewoonlijk werden ook tijdens het Najaarscongres van 2023 verschillende KNBSB Awards uitgereikt. In de prijzen vielen op zaterdag verschillende coaches, vrijwilligers en ook een vereniging in de prijzen. 

In één van zijn laatste officiële plichtplegingen als interim-voorzitter van de KNBSB heeft Bob Bergkamp de awards uitgereikt. De eerste award van de dag ging naar de meest veelbelovende coach van het seizoen 2023. Thomas Maas ontving de Bill Arce Award. Als jonge coach won hij met Olympia Haarlem dit jaar de European Premier Cup en bleef hij tot de laatste nul van het seizoen in de strijd om de landstitel.

De prijs voor de Coach van het Jaar binnen het softbal werd een unieke uitreiking, want de award ging naar twee broers: Jut & Sybe Stuij van Neptunus. Zij werden met Neptunus, waarmee zij twee jaar geleden nog promoveerden naar de Softbal Hoofdklasse, dit jaar voor het eerst in de clubhistorie landskampioen! 

Bij de honkballers werd Mervin Gario Coach van het Jaar. Gario maakte afgelopen winter de overstap naar Amsterdam en kreeg daar de taak een nieuw team te smeden, dat veel sterkhouders kwijtgeraakt was. Hij kreeg het team knap op de rit en verraste al in de European Champions Cup, maar maakte de verrassing compleet door in de Holland Series met zijn Amsterdam Pirates Curaçao Neptunus te verslaan. 

De Slugger, de award voor de persoon die zich inzet voor de promotie van onze sporten, ging dit jaar naar Kristina Graafstal. Graafstal zit al jaren in de organisatie Zeister Slot Tournament en is teammanager van Team Kingdom of the Netherlands Men’s Fastpitch Softbal. Dit jaar zette zij zich bovendien ook in voor de organisatie van de Europa Cup voor heren in Amstelveen, Haarlem en Nieuw-Vennep. Als blijk van dank voor haar jarenlange inzet, ontving zij op zaterdag daarom de Slugger Award. 

De Verenigingsofficial van het Jaar 2023 werd Marianne van Peelen, die ruim veertig jaar als verenigingsofficial van Euro Stars actief is. 

Tenslotte werd nog de Award voor Vereniging van het Jaar uitgereikt. Die ging naar de club die dit jaar het 80-jarig bestaan vierde en twee teams in de Holland Series van de hoogste competities had. Bovendien organiseerden zij in september het succesvolle Rotterdam Baseball Weekend, de opmaat naar de Rotterdam Baseball Week. Voorzitter Jorian van Acker nam de prijs namens de vereniging in ontvangst. 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse