Curaçao

Curaçao doet mee aan de Serie del Caribe 2024

Curaçao doet mee aan de Serie del Caribe 2024

Tussen 1 en 9 februari 2024 wordt in het LoanDepot Park van de Miami Marlins de Serie del Caribe 2024 gehouden. Aan het toernooi wordt deelgenomen door zeven landen, t.w.: Dominicaanse Republiek, Mexico, Puerto Rico, Venezuela, Curaçao, Nicaragua en Panama.
Voor Curaçao begint het toernooi op 1 februari om 15.30 uur lokale tijd met een wedstrijd tegen Mexico. De finale van het prestigieuze toernooi vindt 9 februari plaats.

Voorlopige selectie

Er is door Curaçao inmiddels een voorlopige selectie bekend gemaakt.
Omdat niet alle 35 spelers kunnen worden meegenomen, heeft de overkoepelende honkbalorganisatie van Curaçao een extra selectie ingepast. Dat doen zij door middel van een eigen ‘Winter League’, waarin gedurende zes speeldagen spelers uit Curaçao, Aruba, Nederland, Venezuela, de Dominicaanse Republiek en de Verenigde Staten tegen elkaar uitkomen. 10 december a.s. vindt de finale plaats en heeft er een ‘natuurlijke’ selectie plaatsgevonden. Na vier speelronden gaat het team van de Curaçao Suns, met bekende spelers als Dudley Leonora en Dashenko Ricardo aan de leiding. Dit weekend beginnen de play-offs.
Op die manier is Team Curaçao is straks verzekerd van de sterkst mogelijke selectie wanneer het naar Miami afreist.

Het programma van de Serie del Caribe 2024 vind je hier.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao