Honkbal

Een nieuw record voor Leones de Léon. Belangrijke bijdrage van Roger Bernadina

Een nieuw record voor Leones de Léon. Belangrijke bijdrage van Roger Bernadina

De afgelopen dagen heeft Leones de Léon ook van Gigantes de Rivas en Indios del Boer gewonnen. Tegen Gigantes de Rivas werd het 10-0 na 7 innings. Tegen de boeren uit Managua was het een stuk spannender: 0-1.
Negen overwinningen op rij is een record voor de leeuwen uit Léon. Daarmee werd het oude record van 7 zeges (2007 en 2011) verbeterd.

Op de heuvel werd de wedstrijd tegen Gigantes de Rivas beslist door Yoanner Negrin en Jared Albir. Samen hielden zij de tegenstanders uit Rivas op 4 honkslagen. Zelf produceerde de aanval van Leones de Léon 11 treffers. De beste score was van Joshil Pinto met 3-uit-3, waaronder 2 doubles. De laatste honkslag – die voor het vervroegde einde van de wedstrijd zorgde – kwam op naam van onze landgenoot Roger Bernadina.

De wedstrijd tegen Indios del Boer was een klassiek werpersduel. Hier was een hoofdrol weggelegd voor pitcher Jesus Linarez van Léon. Hij kwam in 6 innings tot de indrukwekkende cijfers 7K-2BB-1H. De save was voor reliever Ernesto Glasgon.

Prestaties leden Koninkrijksteam

Bij Leones de Léon zijn twee leden uit de selectie van het Koninkrijksteam actief: Roger Bernadina en Shairon Martis. Afgelopen seizoen in Nederland allebei actief voor Curaçao Neptunus uit Rotterdam.

Martis realiseerde tot nu toe 2 overwinningen en 1 nederlaag bij een ERA van 8.36. Dat relatief hoge ERA wordt veroorzaakt door zijn matige prestatie bij zijn eerste competitiestart tegen Tren del Norte toen hij de heuvel na 2 slagbeurten moest verlaten met een ERA van 13.50.

Het seizoenslaggemiddelde van Roger Bernadina bedraagt .275 bij een SLG-percentage van .395. Het aantal homeruns dat onze landgenoot produceert (2) is iets minder dan in andere jaren. Wat daarbij verder opvalt is dat hij in 25% van zijn slagbeurten met 4-wijd op het eerste honk kwam.

De stand in Nicaragua na de wedstrijden van afgelopen nacht

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal