Honkbal

Hensley Meulens neemt afscheid als manager van Koninkrijksteam

Foto: Mary DeCicco/MLB Photos

Hensley Meulens neemt afscheid als manager van Koninkrijksteam

Hensley Meulens heeft afscheid genomen als manager van Team Kingdom of the Netherlands. Deze verandering markeert het einde van een tijdperk van uitzonderlijke prestaties en vooruitgang onder zijn leiderschap en luidt een nieuwe fase in voor het team.

Gedurende zijn tijd als manager heeft Hensley Meulens aanzienlijk bijgedragen aan het succes en de groei van het honkbal binnen het Koninkrijk. Zijn expertise, passie en leiderschap hebben Team Kingdom of the Netherlands naar grote hoogtes gebracht, zowel op mondiale toernooien als in de ontwikkeling van jonge spelers uit het Koninkrijk. De absolute hoogtepunten onder zijn leiding waren het bereiken van de halve finale van de World Baseball Classic in zowel 2013 en 2017.

“Wij zijn Hensley dankbaar voor zijn inzet en toewijding gedurende een hele lange periode,” zegt Peter Kwakernaak, Technisch Directeur van de KNBSB. “Zijn vermogen om een sterk teamgevoel te creëren en onze spelers naar een hoger niveau te tillen, heeft onze sport onvergetelijke momenten en successen opgeleverd.”

“De KNBSB blijft zich inzetten voor de groei en het succes van het honkbal in het Koninkrijk. Ons doel blijft onveranderd: het honkbal naar een hoger niveau tillen,” voegt Kwakernaak toe.

Meulens debuteerde in 2000 als speler voor het Koninkrijksteam en sloeg Oranje op de Olympische Spelen met een tweehonkslag naar de historische overwinning op Cuba. Na zijn spelersloopbaan, waarin hij 35 interlands speelde, was hij ook als coach actief in de technische staf van het Koninkrijk tijdens onder meer de Olympische Spelen van 2004 en de World Baseball Classic in 2006 en 2009. In 2013 werd ‘Bam Bam’ aangesteld als bondscoach voor de WBC van dat jaar. Verdeeld over zeven toernooien stond hij tijdens 40 officiële interlands aan het roer bij Team Kingdom of the Netherlands.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal