Honkbal

Bloedstollend spannend in Nicaragua. Shairon Martis voortijdig vervangen

Bloedstollend spannend in Nicaragua. Shairon Martis voortijdig vervangen

Tigres de Chinandega zijn de belangrijkste tegenstander voor Leones de Léon op dit moment. Afgelopen nacht troffen beide teams elkaar en het was opnieuw bloedstollend spannend.

De leeuwen gingen de laatste slagbeurt in met een 6-5 voorsprong. Toen er twee man uit waren en de honken schoon ging reliever Ernesto Glasgon door de knieën.
Vier wijd, twee opeenvolgende honkslagen en een noodlottige veldfout zorgden voor de eindstand: 6-7.

Martis na vijf innings vervangen

Onze landgenoot Shairon Martis had het deze keer niet gemakkelijk; dat blijkt ook uit zijn cijfers (3K-2BB-8H) bij een ERA van 8.05. Hij werd in de vijfde inning bij een achterstand van 2-4 vervangen.

Aan slag ontliepen beide teams elkaar weinig. Leon kwam tot 9 honkslagen, Chinandega tot 12. Ook was er aan het einde van de wedstrijd nog iets bijzonders: een vechtpartij tussen beide teams. Daar zijn helaas geen beelden van.

Na de wedstrijden van afgelopen nacht staat Léon nog steeds op de eerste plek, het verschil wordt echter stilaan kleiner.
Met het einde van de eerste fase van de eerste fase van de competitie in zicht lijkt de kampioen van vorig seizoen als eerste af te vallen. In het volgende deel gaan er nog slechts vier teams verder.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal