EK SB 2024

Nederland organiseert het EK Women’s Fastpitch Softbal 2024

Foto: Grega Valancic

Nederland organiseert het EK Women’s Fastpitch Softbal 2024

De Europese Honkbal en Softbal Bond (WBSC Europe) heeft de organisatie van het EK Women’s Fastpitch Softbal voor 2024 toegekend aan Nederland. Het bid van de verenigingen UVV, Domstad Dodgers, Centrals/Wombats en Nieuwegein Diamonds, ondersteund door de KNBSB, is door het bestuur van de WBSC Europe uitgeroepen tot het winnende bid.

Het Europees Kampioenschap vindt van 1 tot 7 september plaats. De softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch verdedigen in die week de Europese titel, die in 2022 in Spanje prachtig werd binnengesleept dankzij een overwinning in de finale op Groot-Brittannië. Het EK is de kers op de taart na een softbalzomer met ook het Wereld Kampioenschap dat van 15 tot en met 21 juli in Italië wordt gespeeld.

De hoofdlocatie voor het toernooi is het terrein van UVV in Utrecht, maar ook op de velden van Domstad Dodgers, Centrals/ Wombats en Nieuwegein Diamonds worden een aantal belangrijke wedstrijden van dit EK gespeeld. Naar verwachting strijden komende zomer twintig Europese landen in Utrecht en Nieuwegein om de Europese titel. Het deelnemersveld, het wedstrijdschema en informatie over de kaartverkoop volgen in een later stadium.

De verenigingen en de KNBSB zijn vanzelfsprekend erg blij dat dit mooie evenement in Nederland georganiseerd wordt. “Het is een geweldige kans om softbal en ons team in eigen land in de schijnwerpers te zetten.”, aldus algemeen directeur van de KNBSB Stefaan Eskes. “We kijken uit naar een toernooi vol topsport en plezier voor jong en oud, waarin het team vanzelfsprekend weer voor de titel gaat.”

Houd de website in de gaten voor de laatste informatie.

Vanochtend was Eva Voortman, pitcher van Team Kingdom of the Netherlands, te gast in de ochtendshow van GirlPower Radio – de hoofdsponsor van het Koninkrijksteam – om het goede nieuws te vertellen:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK SB 2024