Honkbal

Leones de Leon plaatst zich voor play-offs in Nicaragua

Leones de Leon plaatst zich voor play-offs in Nicaragua

Nog ruim één week, dan is de eerste ronde van de Winter League van Nicaragua voorbij. Door de overwinningen van Tigres de Chinandega op Indios del Bóer hebben zowel Tigres de Chinandega als Leones de Léon zich al geplaatst voor de play-offs, die direct na de jaarwisseling van start gaan. Op basis van de ranglijst van dit moment ligt het in de lijn der verwachting dat ook Gigantes de Rivas en Trenn del Norte zich voor de volgende ronde gaan plaatsen.

De spelers van Indios del Bóer – vorig jaar nog kampioen – hebben nu minder geluk. Na 10 opeenvolgende nederlagen dreigt voor de vierde maal in de laatste 5 jaar voortijdige uitschakeling.

Eind januari 2024 vindt de tweede selectie plaats. De nummers één en twee van de ranglijst gaan dan door naar de finale.

Spelers van het Koninkrijksteam

Anders dan vorig seizoen, zijn er dit jaar slechts drie spelers van het Koninkrijksteam in deze sterke competitie van start gegaan. Naast routinier Roger Bernadina zijn dat Shairon Martis en Kevin Kelly.

Van dit driemanschap is Roger Bernadina de routinier. Hij is nu in zijn vierde seizoen actief voor Leones de Léon. Daarvoor speelde hij ook al twee jaar voor Fieras del San Fernando. Martis en Kelly zijn allebei met hun eerste seizoen bezig.
Leones de Léon heeft zich al geplaatst. Door de laatste plaats op de ranglijst van dit moment zal het team van Kevin Kelly deze eerste selectie vrijwel zeker niet overleven. Dat hoeft echter geen voortijdig einde van zijn avontuur in Nicaragua te betekenen. Tussen het einde van de eerste ronde en het begin van de tweede ronde is er een korte transferperiode waarin de overgebleven teams zich kunnen versterken. Daar wordt over het algemeen goed gebruik van gemaakt.

Omdat het eerste deel van het seizoen nog enkele dagen duurt, wil onze landgenoot zich nog niet uitspreken over een eventuele transfer. Zijn prestaties maken het echter zeker mogelijk.

Via deze site blijven wij jullie informeren over de prestaties van onze landgenoten in deze Midden-Amerikaanse competitie.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal