Honkbal Nieuws 2023

Indios del Boer ondanks goede prestaties Kevin Kelly uitgeschakeld

Indios del Boer ondanks goede prestaties Kevin Kelly uitgeschakeld

Drie dagen voor het einde van de eerste ronde van de competitie zijn alle beslissingen gevallen. De teams die doorgaan naar de play-offs zijn: Leones de Léon, Tigres de Chinandega, Gigantes de Rivas en Tren del Norte.
Regerend kampioen Indios del Boer is als vijfde op de ranglijst afgevallen. Desgevraagd gaf men aan ‘volgend jaar sterker terug te komen’. Het laatste team dat twee jaar achtereen de titel won was Leones de Léon in de seizoenen 2019/2020 en 2020/2021.

Zeer sterke outings Kevin Kelly

Als het aan één man zeker niet heeft gelegen, dan is dat Kevin Kelly van Curaçao Neptunus. Na een moeizame start leverde hij vooral in zijn starts tegen Leones de Léon topprestaties. Of het misschien meetelde dat hij daar tegenover teamgenoten uit Rotterdam stond, laten we hier verder maar in het midden.

Het is zeker niet ondenkbaar, dat Kelly binnenkort zijn opwachting maakt bij één van de overgebleven teams. Tussen de eerste en tweede ronde is er sprake van een korte transferperiode.

De wedstrijd tegen Tren del Norte van afgelopen nacht

Na goede prestaties in drie eerdere ontmoetingen waren de verwachtingen van de boeren hoog gespannen. Dat pakte echter anders uit, zoals uit het resultaat kon worden afgeleid – een kansloze nederlaag van 0-10.
Starting pitcher Jalen Miller voor Indios del Bóer hield de thuisplaat 2 innings op een imponerende manier (5 maal 3-slag) schoon. Hierna ging het echter zeer snel bergafwaarts. In de derde, vierde en zevende inning sprokkelde tegenstander Tren del Norte 10 punten bij elkaar. Daarmee werd de wedstrijd voortijdig beëindigd en was het verhaal van Indios del Bóer voor dit seizoen voorbij.


Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal Nieuws 2023