Honkbal

Koninkrijksteam speelt in november 2024 de Premier12

Koninkrijksteam speelt in november 2024 de Premier12

De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands spelen tussen 10 en 24 november van 2024 de Premier12, het officieuze WK Honkbal. Aan dit toernooi doen de twaalf beste landen van de wereldranglijst van de WBSC mee. Oranje staat dankzij goede prestaties van de hoofdmacht en de jeugdteams in de afgelopen jaren op de zevende plaats.

De Premier12 wordt komend jaar voor de derde keer georganiseerd. In 2015 reikte het Koninkrijksteam tot de kwartfinale, waarin Team USA te sterk bleek. In 2019 in Mexico liep het toernooi uit tot een grote teleurstelling. In een poule met opnieuw USA, thuisland Mexico en de Dominicaanse Republiek werd geen enkele wedstrijd gewonnen.

In 2024 krijgt Oranje de kans om dit recht te zetten. De loting voor de Premier12 wordt begin volgend jaar verricht. Daarna wordt ook duidelijk aan welke kant van het schema het Koninkrijksteam speelt. Er worden voor deze editie twee poules van zes teams gemaakt. Één poule wordt gespeeld in Taiwan, de ander in Mexico. De eindronde van de Premier12 vindt plaats in Japan.

Zodra er meer bekend is over het speelschema en de loting lees je dat uiteraard hier!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal