HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus vindt in Duits international nieuwe catcher

Foto: Bonn Capitals

Curaçao Neptunus vindt in Duits international nieuwe catcher

Na de overschrijvingstermijn was duidelijk dat de recordkampioen van de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse nog een behoorlijk gat in de selectie had op een zeer belangrijke positie. Inmiddels heeft Curaçao Neptunus in Duits international Vincent Ahrens een speler gevonden die dit gat moet opvullen.

Ahrens zal naar verwachting de eerste keus zijn als catcher, maar is daarnaast ook als outfielder inzetbaar. Ahrens vervangt Amerikaan Tony Krueger, die afgelopen seizoen catcher was in Rotterdam. Krueger gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière en keert volgend jaar niet terug naar Nederland. Zo meldt Neptunus in zijn persbericht.

De 30-jarige Ahrens komt over van Bonn Capitals, waar hij de laatste jaren de vaste catcher was. Met Capitals werd Ahrens kampioen van Duitsland én kwam drie keer uit in de European Champions Cup. Voor zijn tijd in Bonn, speelde Ahrens in 2020 in de Italiaanse Serie A bij T&A San Marino.

Internationaal is Ahrens al jaren actief voor het Duits nationaal team. Met die ploeg verloor hij dit jaar in de troostfinale van het Koninkrijksteam. Individueel had Ahrens een zeer succesvol toernooi, waarin hij onder meer twee home runs sloeg om te komen tot een slag gemiddelde van .333 en 8 binnen geslagen punten.

Met Ahrens en onder meer Kevin Dirksen en Jesse Aussems als belangrijke aanwinsten gaan de Rotterdammers in het tweede seizoen van manager Greg Muller op jacht naar de twintigste titel uit de historie van de vereniging. De laatste landstitel van de Neptunianen stamt na een aantal teleurstellende seizoenen al weer uit 2018.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse