Honkbal

Kevin Kelly leidt nederlaag bij debuut als starter in play-offs

Kevin Kelly leidt nederlaag bij debuut als starter in play-offs

Na twee korte relief outings – tegen Gigantes de Rivas en Tigres de Chinandega – maakte Kevin Kelly op 29 december 2023 zijn debuut als startende werper in de play-offs van de Winter League van Nicaragua. Voor Tren was het de debuutwedstrijd van Kevin Kelly als starter; bij Leones was Roger Bernadina de vaste bespeler van het midveld. Verder waren er geen leden van de selectie van het Koninkrijksteam in de wedstrijd actief.

Na de eerste twee innings – waarin Leones steeds éénmaal scoorde – deed Kelly het meer dan voortreffelijk. In 7 innings kwam hij tot 5K – 4BB en 6H bij een ERA van 3.60. Tussen de 3de en de 6de inning hield hij de doorgaans zeer gevaarlijke aanval uit Léon keurig van scoren af. Toch ging het daarna mis.

Door een combinatie van vermoeidheid (hij had al meer dan 100 pitches geworpen) en besluiteloosheid bij de manager over zijn vervanging, zag Leones kans om 3 maal te scoren. Daarmee werd het van 2-2 in één keer 2-5 en daarmee was de nederlaag voor Tren en haar debuterende werper een feit.

Bij Leones de Léon waren Darrell Campbell en onze landgenoot Roger Bernadina de beste slagmensen. Bernadina kwam tot een score van 2-uit-4.

Komende nacht ontmoeten beide teams elkaar weer, nu op het veld van Tren.

Omdat koploper Tigres de Chinandega verrassend met maar liefst 0-9 klop kreeg van Gigantes de Rivas, staan alle teams in de play-offs nu op een score van .500 (3 maal gewonnen/ 3 maal verloren).

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal