Evenementen

Premier12

Premier12

De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands spelen tussen 10 en 24 november van 2024 de Premier12, het officieuze WK Honkbal. Aan dit toernooi doen de twaalf beste landen van de wereldranglijst van de WBSC mee. Oranje staat dankzij goede prestaties van de hoofdmacht en de jeugdteams in de afgelopen jaren op de zevende plaats.

De Premier12 wordt komend jaar voor de derde keer georganiseerd. In 2015 reikte het Koninkrijksteam tot de kwartfinale, waarin Team USA te sterk bleek. In 2019 in Mexico liep het toernooi uit tot een grote teleurstelling. In een poule met opnieuw USA, thuisland Mexico en de Dominicaanse Republiek werd geen enkele wedstrijd gewonnen.

In 2024 krijgt Oranje de kans om dit recht te zetten. De loting voor de Premier12 wordt begin volgend jaar verricht. Daarna wordt ook duidelijk aan welke kant van het schema het Koninkrijksteam speelt. Er worden voor deze editie twee poules van zes teams gemaakt. Één poule wordt gespeeld in Taiwan, de ander in Mexico. De eindronde van de Premier12 vindt plaats in Japan.

Direct naar:

Wedstrijdprogramma

Het wedstrijdprogramma is nog niet bekend. De loting moet nog gedaan worden (januari 2024).

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Evenementen

 • WK Softbal

  Dankzij twee geweldige overwinningen op de zinderende slotdag van de eerste ronde van het...

 • EK Softbal

  De Europese Honkbal en Softbal Bond (WBSC Europe) heeft de organisatie van het EK...

 • Honkbalweek Haarlem 2024

  De Honkbalweek Haarlem keert in 2024 terug. De organisatie heeft voor de 31ste editie...

 • WK Honkbal U23 2024

  Dankzij de Europese titel die Team Kingdom of the Netherlands in 2023 in Oostenrijk...