Softbal

Topsoftbal in januari tijdens de Indoor Cup in Schiedam

Topsoftbal in januari tijdens de Indoor Cup in Schiedam

Het is onder de hand al een traditie. Tussen vrijdag 12 januari 2024 en zondag 14 januari 2024 is de Margriethal in Schiedam opnieuw het kloppend hart van het grootste indoor softbaltoernooi van Europa.
Met in totaal 16 teams, waarvan 7 uit Amerika en 9 uit Europa, belooft dit evenement een spektakel van wereldklasse te worden. Diverse teams uit de Nederlandse Hoofklasse en de nationale jeugdselecties van Tsjechië en Zweden maken dit een softbaltoernooi van topniveau.

Aangepaste regels

Bij indoor-softbal – een snelle variant op het reguliere softbal – wordt gespeeld met aangepaste regels. Zo worden wedstrijden gespeeld op basis van zuivere speeltijd en begint iedere slagbeurt met ‘1 wijd en 1 slag’. Bij zo’n opzet zijn teams met goede pitching absoluut in het voordeel.

Vanuit de regio Rijnmond doen de teams van landskampioen en titelverdediger van de Indoor Cup Neptunus en Euro Stars mee. Overige teams zijn: Olympia Haarlem NL, Red Lions NL, Roef! NL, Joudrs Praag CZ, Tsjechië U18 CZ, Zweden U23 SE, The Mix GB en 7 teams vanuit de USA.

Met in totaal 48 wedstrijden op het programma, verdeeld over drie dagen, staat de stad Schiedam klaar om softball-liefhebbers een onvergetelijke ervaring te bieden.

Nieuw: een demonstratie rolstoelsoftbal
Opmerkelijk is de toevoeging van een demonstratiewedstrijd rolstoelsoftbal op 12 januari 2024 om 18.30 uur. Dit is een unieke gelegenheid om de vaardigheden en passie van rolstoelatleten te bewonderen en een erkenning van inclusiviteit in de sport.

Clinic voor jeugdspelers op 11 januari 2024
Op 11 januari 2024 om 19:30 uur wordt er een jeugdclinic gegeven door de coaches uit Amerika. Dit belooft weer een hele leerzame avond voor de softbaljeugd te worden.

Prijsuitreiking

Zondag 14 januari 2024 weten we wie Neptunus – de winnaar van de twee laatste edities – opvolgt. De prijsuitreiking vindt die middag om 15.30 uur plaats.

Meer informatie en updates

Ga voor meer informatie en updates naar https://www.thecup.nl. Je vindt ook veel informatie op de Facebookpagina van de organisatie.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal