Honkbal Nieuws

In Nicaragua neemt de spanning toe, halen de Koninkrijksspelers de finale?

In Nicaragua neemt de spanning toe, halen de Koninkrijksspelers de finale?

Als alle wedstrijden volgens plan worden afgewerkt, eindigt de tweede ronde van de Winter League in Nicaragua in het komende weekend. Anders dan de laatste jaren, zijn de onderlinge verschillen nu minimaal. Bij het ingaan van de wedstrijddag van vandaag, ziet de ranglijst er als volgt uit.

In Léon werd de wedstrijd gisteravond pas in de zevende inning beslist. Toen slaagde de thuisclub erin een 2-3 achterstand om te zetten naar een 5-3 voorsprong. Door deze overwinning en de nederlaag van Gigantes de Rivas tegen Tren del Norte, staan Rivas en Léon nu exact gelijk op de tweede plaats. Beiden met een score van .500 (4 winst/4 verlies).

Komende nacht 1.00 uur NL tijd ontmoeten Gigantes de Rivas en Leones de Léon elkaar in Rivas. Vanuit het perspectief van Léon is het dan ‘erop of er onder’. De wedstrijd moet hoe dan ook worden gewonnen. Om ook op de tribune maar zoveel mogelijk steun van supporters te krijgen, laat men bussen rijden waar gratis gebruik van kan worden gemaakt.

In de wedstrijden van afgelopen nacht waren geen Nederlandse pitchers actief. Bij Léon speelde Roger Bernadina op zijn gebruikelijke plek in het buitenveld. Aan slag kwam hij tot een score van 1-uit-3.

Zodra de speeldata van de troostfinale (om de 3de en 4de plaats) en de finaleserie om het kampioenschap bekend zijn, zullen we die via deze site communiceren.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal Nieuws