Honkbal

Kevin Kelly slaagt er met Tren del Norte nóg niet in zich te plaatsen voor de finale

Kevin Kelly slaagt er met Tren del Norte nóg niet in zich te plaatsen voor de finale

Het blijft spannend tot het laatste moment. Dat is in één zin de beschrijving van de situatie van dit moment.

Tren del Norte – het team van Kevin Kelly – had zich afgelopen nacht kunnen kwalificeren, maar het had te maken met onverwachte tegenslag. Die tegenslag kwam in de persoon van Manaurys Correa Romero, de Dominicaanse pitcher van tegenstander Tigres de Chinandega. Hij kreeg in 8 innings slechts 4 honkslagen tegen. Geen enkele honkloper van Tren kwam verder dan het tweede honk.

Kevin Kelly was de startende werper voor Tren del Norte. Hij gooide zeker niet slecht, maar was onvoldoende opgewassen tegen de aanvallende kracht van de Tigres uit Chinandega. Zijn cijfers in 7.2 innings waren: 5K-2BB-11H en hij kreeg vier runs tegen in de 5-0 nederlaag.

Hoe zijn de kansen voor kwalificatie?

Na de wedstrijden van afgelopen nacht heeft Tren del Norte nog steeds de beste kansen. Eén overwinning op Leones de Léon – de tegenstander in de twee laatste wedstrijden – is voldoende om voor de eerste maal in de geschiedenis van de vereniging de finale van de Winter League te halen. Voor Leones de Léon ligt het moeilijker; zij moeten echt beide wedstrijden tegen Tren winnen. Lukt dat om wat voor reden dan ook niet, dan lijkt de troostfinale voor hen het hoogst haalbare. Maar dit is dan weer voor een deel afhankelijk van de resultaten van Gigantes de Rivas tegen Tigres de Chinandega.

Zodra de duidelijkheid er is, volgt er een nieuw artikel op deze site met toelichting. Dan is ook duidelijk hoe de Koninkrijksspelers het hebben gedaan.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal