EK SB 2024

Deelnemersveld EK Softbal bekend, 22 landen strijden in regio Utrecht om Europese titel

Het Koninkrijksteam neemt het in de strijd om titelprolongatie tijdens het EK op tegen 21 andere tegenstanders (Foto: Grega Valancic)

Deelnemersveld EK Softbal bekend, 22 landen strijden in regio Utrecht om Europese titel

Als het EK Softbal deze zomer op 1 september aftrapt in Utrecht is dat het startsein voor maar liefst 22 landen in de jacht op de Europese titel. Naast titelverdediger Team Kingdom of the Netherlands staan ook favorieten als Italië en Groot-Brittannië aan de start.

Het EK wordt gespeeld van 1 tot 7 september op de velden van UVV, Nieuwegein Diamonds, Centrals en de Wombats. Het wedstrijdschema wordt in een later stadium bekendgemaakt door de WBSC Europe, die vandaag de volgende deelnemerslijst presenteert:

 • Team Kingdom of the Netherlands
 • Oostenrijk
 • België
 • Bulgarije
 • Kroatië
 • Tsjechië
 • Denemarken
 • Frankrijk
 • Duitsland
 • Groot-Brittannië
 • Griekenland
 • Hongarije
 • Ierland
 • Israël
 • Italië
 • Malta
 • Polen
 • Slowakije
 • Spanje
 • Zweden
 • Zwitserland
 • Oekraïne

Het EK is de kers op de taart na een softbalzomer met ook het Wereld Kampioenschap dat van 15 tot en met 21 juli in Italië wordt gespeeld, waarvoor de kaartverkoop al is gestart. De kaartverkoop voor het EK is nog niet gestart. Zodra de eerste kaarten in de verkoop gaan, lees je dat uiteraard hier!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK SB 2024