Softbal

Olympia Haarlem wint The Cup 2024

Foto: The Cup/Linedrive Captures

Olympia Haarlem wint The Cup 2024

Dankzij een walk-off single van Lisa Hop in de finale heeft Olympia Haarlem zich dit jaar gekroond tot winnaar van The Cup. In een spannende finale was de Haarlemse formatie met 1-0 nipt te sterk voor ROEF!. Neptunus, dat de twee voorgaande edities van The Cup won, eindigde dit jaar op een derde plaats.

In een groot en internationaal deelnemersveld waren het de Nederlandse teams die in deze editie van The Cup duidelijk de beste waren. Op de laatste speeldag waren naast de teams die de top drie vormden ook Euro Stars en Red Lions nog actief. Euro Stars schakelde Red Lions uit en werd uiteindelijk vierde, doordat Neptunus in de troostfinale te sterk bleek.

De finale werd een echt pitchers duel tussen internationals Lisa Hop aan de kant van Olympia en Marjolein Merkx aan de kant van ROEF!. De wedstrijd werd pas in de laatste slagbeurt beslist toen Lisa Hop zichzelf kroonde tot speelster van de wedstrijd. Met het winnende punt op het derde honk, twee uit en twee slag sloeg zij de laatste pitch van de wedstrijd voor een honkslag naar het linksveld, waardoor het winnende punt over de thuisplaat kwam in de vorm van Franka van Dijk.

Zo kwam er een passend einde aan een mooi toernooi! Laten we hopen dat het de opmaat was voor een spannend seizoen in de Softbal Hoofdklasse! Dat seizoen begint op zaterdag 13 april.

De finale van The Cup 2024 kun je in zijn geheel terugkijken via de stream van SDTV hieronder:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal