EK U22 2024

Marielle Vesseur-Vleugels is de nieuwe bondscoach van Koninkrijksteam U22

Marielle Vesseur-Vleugels (l) op de foto met Laura Wissink na de gewonnen EK Finale van 2022 (Foto: Louie Jay Sienders)

Marielle Vesseur-Vleugels is de nieuwe bondscoach van Koninkrijksteam U22

Als Team Kingdom of the Netherlands U22 deze zomer het EK speelt dan doet het dat met Marielle Vesseur-Vleugels aan het roer als de nieuwe bondscoach. De oud-international, die in 2022 met een Europese titel en een landstitel afscheid nam als actieve speelster, krijgt de taak om voor het eerst sinds 2016 weer de Europese titel in deze leeftijdscategorie te veroveren.

Vleugels maakte zelf jarenlang onderdeel uit van de A-selectie van het Koninkrijksteam en was daarvoor uiteraard ook zelf jeugdinternational. Zij krijgt nu de kans om met de grootste talenten van de nieuwe generatie te werken. Dat doet zij samen met een sterke technische staf. Zij wordt namelijk bijgestaan door oud-international Debby Connor, de winnaar van de Bill Arce Award van 2023 Thomas Maas (Olympia Haarlem) en team manager Jeroen den Duijn.

“Ons doel is om de overgang van U18 naar de senioren te verkleinen en de speelsters met potentie klaar te stomen voor uiteindelijk een plaats binnen de A-selectie en wellicht zelfs voor de Olympische spelen van 2028. Met het U22 programma willen we hen de ruimte geven om hun ontwikkeling voort te zetten en daarbij naast de ervaring bij hun club ook internationaal ervaring op te laten doen. Uiteraard hebben wij daarnaast ook de doelstelling om in 2024 te strijden om de Europese titel.”, aldus de enthousiaste nieuwe bondscoach.

De exacte data en locatie voor het EK van dit jaar zijn door de WBSC Europe nog niet naar buiten gebracht. Zodra hierover naar buiten wordt getreden, lees je dat uiteraard op deze website. Tijdens dit toernooi moet de Europese titel voor het eerst sinds 2016 weer veroverd worden. In de afgelopen twee edities haalde Oranje U22 brons en zilver.

Onder de kampioenen in 2016 zat een aantal toekomstige internationals als Laura Wissink, Lisa Hop, Lizzie Clarijs, Annemiek Jansen en de inmiddels gestopte Wies Ligtvoet. Aan Vesseur-Vleugels de schone taak om een nieuwe generatie internationals op te leiden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U22 2024