Honkbal

Gigantes de Rivas kampioen van Nicaragua ondanks goede prestatie Kevin Kelly in laatste wedstrijd

Gigantes de Rivas kampioen van Nicaragua ondanks goede prestatie Kevin Kelly in laatste wedstrijd

Met een vierde overwinning in wedstrijd 6 heeft Gigantes de Rivas een niet meer in te halen voorsprong op tegenstander Tren del Norte bereikt. Daarmee is het kampioenschap van Nicaragua een feit. Bij een eindstand van 7-4 kwam er een einde aan een onverwacht spannende finaleserie.
Na drie wedstrijden was de stand 2-1 voor Tren del Norte, maar de drie volgende wedstrijden werden allemaal door Gigantes de Rivas gewonnen.

Opvallend was de rol van Yoanner Negrin in de verdediging van Tren. De beste werper uit de reguliere competitie was ook nu niet opgewassen tegen het slaggeweld van Gigantes de Rivas. Hij kreeg in 3 2/3 inning maar liefst 8 honkslagen tegen.

Na 4 innings kwam Kevin Kelly – lid van het Koninkrijksteam en reliever – in de wedstrijd. Hij deed het ook nu weer prima, zoals blijkt uit zijn cijfers: 3K-0BB-2H bij een ERA van 3.29. Het kwaad was toen echter al geschied.

Bovendien kwam er te weinig steun van aanval van Tren.

Een mooi avontuur kwam daarmee ten einde.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal