EK U15 SB

Softbalsters U15 nog niet in de zaal, maar wel volop in voorbereiding op EK

Softbalsters U15 nog niet in de zaal, maar wel volop in voorbereiding op EK

Onder leiding van bondscoach Tyler Boersma is Team Kingdom of the Netherlands Fastpitch U15 al in 2023 de voorbereiding op het EK van komende zomer gestart. Na try-outs, trainingen en deelname aan een internationaal toernooi in Tsjechië wordt het team deze winterperiode ook buiten het veld klaargestoomd voor het EK.

Met een voorselectie van liefst 26 speelsters werken Boersma en zijn staf deze winter onder meer aan het mentale aspect van het spelletje. “We zijn nog niet aan het trainen in 2024, maar we hebben de groep wel al een aantal keer bij elkaar geroepen voor classroom sessies.”, aldus Boersma.

“We doen in totaal vijf sessies, waarin we bijvoorbeeld met Gonny Farley aandacht besteden aan prestatiegedrag, maar ook aan tactiek. Het zijn zaken die we tijdens de winterperiode mooi aandacht kunnen geven, terwijl we daar tijdens het seizoen misschien wat minder tijd voor hebben als we weer volop in training zijn.”

Oud-international Gonny Farley verzorgt ook al jaren dit soort sessies voor de senioren van het Koninkrijksteam en de toptalenten van het Talent TeamNL Center. “Gonny heeft in haar sessie het over prestatiegedrag gehad: Wat is druk? En hoe ga je daar mee om? Wat komt er allemaal bij een topsportleven kijken? En hoe en waarom stel je doelen? Dat soort dingen stonden in haar presentatie centraal.”

Er staan nog twee sessies gepland voordat op 11 maart de teamtrainingen weer beginnen. Het Koninkrijksteam U15 gaat vanaf dat moment twee keer per week trainen op weg naar het EK, dat van 1-6 juli wordt gespeeld in Praag.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 SB