Softbal

Koninkrijksteam U18 krijgt wild card voor Groepsfase WK U18 in China

Koninkrijksteam U18 krijgt wild card voor Groepsfase WK U18 in China

De softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands U18 eindigden tijdens het EK van 2023 op de vierde plaats en vielen zo niet alleen buiten de prijzen, maar plaatsten zich ook niet voor het WK. Toch is er goed nieuws, want het team kreeg van de wereldbond een wild card voor deelname aan het WK van dit jaar.

Net als bij de senioren, wordt in deze leeftijdscategorie het WK opgesplitst in twee verschillende fasen. De groepsfase wordt dit jaar gespeeld in drie poules op drie verschillende locaties. De poule waar het Koninkrijksteam aan deelneemt, speelt van 14-18 augustus op het Chinese eiland Pingtan. De andere twee poules worden in juli en augustus gespeeld in Dallas (VS) en Sao Paolo (Brazilië).

Bondscoach Sanne Bolhuis is erg blij met deze mooie kans: “Dit is de generatie die vanwege de pandemie twee jaar heeft gemist aan internationale toernooien. Afgelopen jaar debuteerden 15 van de 17 speelsters op een internationaal niveau voor een Koninkrijksteam. De wild card voor het WK helpt deze talentvolle groep speelsters om ervaring op mondiaal niveau op te doen.”

Wie het Koninkrijksteam U18 in deze poule tegenkomt, is nog niet bekend, maar dat zal in elk geval gastland China zijn. De nummers één en twee uit de drie poules plaatsen zich direct voor de volgende ronde van het WK, die in 2025 gespeeld wordt in Dallas. Daarnaast zijn er nog twee wild cards beschikbaar, tenzij Team USA zich niet bij de beste twee plaatst. Dan krijgen de Amerikanen als gastland een wild card en gaat de laatste wild card naar de nummer drie, die tijdens het laatste WK het hoogste eindigde.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal