Honkbal

Didi Gregorius keert in 2024 terug bij de Algodoneros de Union Laguna in Mexico

Foto: Petra Voet

Didi Gregorius keert in 2024 terug bij de Algodoneros de Union Laguna in Mexico

Korte stop Didi Gregorius verlengt zijn profloopbaan in 2024 met een nieuw verblijf in de Mexicaanse profcompetitie bij de Algodoneros de Union Laguna. Gregorius speelde in 2023 ook al bij de Algodoneros, voordat hij een contract aangeboden kreeg door de Seattle Mariners.

Na de World Baseball Classic tekende Gregorius in mei van vorig jaar al een contract bij de Algodoneros, nadat hij in de jaren daarvoor in de Major League uitkwam voor de Cincinatti Reds, Arizona Diamondbacks, New York Yankees en Philadelphia Phillies. Na een goede maand in de Liga Mexicana de Beisbol (LMB) werd hij geselecteerd voor de All-Star Game, maar nog voordat hij daaraan mee kon doen, verliet hij Mexico al weer voor een kans in de organisatie van de Seattle Mariners.

In de jacht op zijn duizendste honkslag in de Major League (hij staat op 999), hoopte hij bij de Mariners vanuit Triple-A snel terug te kunnen keren op het hoogste niveau, maar dat lukte helaas niet. Hij stapte daarom uit zijn contract en nam met het Koninkrijksteam later deel aan het Rotterdam Baseball Weekend en het EK Honkbal in Tsjechië.

Dit jaar sluit hij al vanaf het begin van het seizoen aan bij de Algodoneros en ligt het in de lijn van verwachting dat hij wederom een van de sterren in de LMB zal zijn. Voordat het zover is, neemt Didi met de Curaçao Suns vanaf donderdag a.s. als één van zeventien (!) internationals van Team Kingdom of the Netherlands deel aan de Serie del Caribe.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal