Curaçao

Zeventien internationals Koninkrijksteam met Curaçao Suns naar Serie del Caribe

Foto: Louie Jay Sienders

Zeventien internationals Koninkrijksteam met Curaçao Suns naar Serie del Caribe

Aanstaande donderdag (1 februari) start in Miami de Serie Del Caribe. Een toernooi waarin kampioenen van de grootste wintercompetities uit deze landen het tegen elkaar opnemen: Nicaragua, Puerto Rico, Curaçao, Mexico, Venezuela, Dominicaanse Republiek en Panama. De Curaçao Suns, de kampioen van de Curaçaose wintercompetitie, hebben afgelopen nacht hun selectie bekendgemaakt.

In die selectie van de Curaçao Suns zitten zeven spelers met ervaring in de Major League en liefst zeventien spelers die international zijn voor Team Kingdom of the Netherlands. Daarnaast zijn ook oud-internationals Andrelton Simmons en Dudley Leonora van de partij. De meest in het oog springende namen zijn die van (voormalig) Major Leaguers als Jurickson Profar, Jonathan Schoop, Didi Gregorius, Roger Bernadina, Shairon Martis, Andrelton Simmons en Wladimir Balentien.

Voeg daarbij bekende en ervaren internationals als Dashenko Ricardo, Wendell Floranus, Juan Carlos Sulbaran, Juremi Profar, Ademar Rifaela en Kevin Kelly en je weet dat je een ijzersterke selectie hebt. Een opvallende naam is ook die van Scott Prins, die voor het tweede jaar op rij na het Hoofdklasseseizoen nog speelde op Curaçao. Zijn prestaties bevielen zo goed, dat hij nu dus onderdeel uitmaakt van het team van de Suns dat op donderdag begint aan het Caribische kampioenschap.

Het spits wordt 1 februari afgebeten door de kampioenen van Nicaragua (Gigantes de Rivas) en Puerto Rico (Los Criollos de Caguas). Manager van het team uit Puerto Rico is Yadier Molina, de legendarische achtervanger van de St Louis Cardinals. Later die middag is het de beurt aan Curaçao Suns. Zij ontmoeten dan Hermosillo Naranjeros, de kampioen van de Mexicaanse Pacific League. Alle wedstrijden worden gespeeld in het loanDepot Park van de Miami Marlins.

Cuba als grote afwezige

In het rijtje toplanden uit midden-Amerika ontbreken enkele grootmachten. Allereerst Cuba. Nadat het land bij eerdere toernooien meerdere malen onaangekondigd verstek liet gaan, zijn ze voor deze editie niet meer uitgenodigd. Wat hier echter ook meespeelt, is de gevoelige politieke relatie tussen Cuba en de Verenigde Staten.

Een tweede topland dat ontbreekt, is Colombia. Net als bij de eigen Intercontinental Series, ontbreken de financiële middelen om een sterk team af te kunnen vaardigen.

Hieronder vind je het volledige wedstrijdschema voor de Suns. De tijden zijn lokale tijden in Miami dus reken met +6 uur voor Nederland en +1 voor Curaçao en Aruba.

Uiteraard volgen wij de prestaties van Curaçao Suns. Volg ons voor actuele berichtgeving over de wedstrijden!

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao