HB Hoofdklasse

Orlando Yntema kiest voor RCH-Pinguïns

Foto: RCH-Pinguïns

Orlando Yntema kiest voor RCH-Pinguïns

RCH-Pinguïns heeft zich versterkt met Team Kingdom of the Netherlands international Orlando Yntema. Dat meldt de vereniging op zijn Facebook pagina. Yntema zelf heeft het nieuws inmiddels bevestigd.

De ervaren pitcher, die werd geboren op de Dominicaanse Republiek, maar vanwege zijn Friese vader voor het Koninkrijksteam uit mag komen, zal niet alleen zelf pitchen. Hij bekommert zich als pitching coach bovendien over de jonge pitching staff van de Heemsteedse ploeg.

Yntema, die al in 2011 onderdeel uitmaakte van het Koninkrijksteam dat in Panama de wereldtitel binnensleepte, brengt een schat aan ervaring mee naar Heemstede. Niet alleen op internationaal niveau, maar uiteraard ook op Hoofdklasseniveau. Op het hoogste nationale niveau hoort hij namens UVV en later Curaçao Neptunus al meer dan een decennium bij de beste pitchers.

De laatste seizoenen speelden meerdere zware blessures hem parten, maar de verwachting is dat hij fit aan het nieuwe seizoen kan beginnen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse