Honkbal

Sidney de Jong: “Catcher is de ideale positie voor een aanvoerder”

Sidney de Jong: “Catcher is de ideale positie voor een aanvoerder”

Journaliste Suse van Kleef en voormalig hockeyinternational Kim Lammers hosten de podcast ‘Aanvoerders’, waarin zij in elke aflevering een aanvoerder van een belangrijk team uit de Nederlandse sporthistorie interviewen. In deze aflevering is Sidney de Jong te gast, die als aanvoerder met Team Kingdom of the Netherlands meerdere keren Europees Kampioen werd, de Olympische Spelen en de World Baseball Classic speelde en natuurlijk in 2011 wereldkampioen werd.

De Jong, de huidige bondscoach van Team Kingdom of the Netherlands U23, spreekt met van Kleef en Lammers over zijn rol als aanvoerder binnen een team met speler van verschillende culturele achtergronden, die verschillende talen spreken. Hoe werd het Koninkrijksteam zo succesvol en wat maakte de Jong een succesvolle catcher en aanvoerder? Je hoort het hieronder in de podcast ‘Aanvoerders’.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal