Internationaal

De nieuwe werkplek van softbalinternational Brenda Beers

De nieuwe werkplek van softbalinternational Brenda Beers

Op het moment dat je buiten het seizoen wilt spelen, dan bestaan er niet alleen Winter Leagues in het honkbal. Ook in het internationale softbal zijn er mogelijkheden.
Zochten de honkballers voornamelijk hun heil in Mexico en Nicaragua, Brenda Beers – catcher en outfielder van het Koninkrijksteam, verkaste in december 2023 naar Auckland in Nieuw-Zeeland. Zij speelt daar voor de Mount Albert Ramblers Softball Club.

Niet als enige Olympia-speelster overigens. Puk Schoonbeek – een speelster van het tweede team van Olympia – speelt daar al sinds september. En ook Alyson Spinas-Vilainis, vroeger ook actief voor Olympia Haarlem, speelt er.

Om het verhaal echt compleet te maken. Ook Britt Vonk en Onaisha Franka zijn in Nieuw-Zeeland actief. Niet in Auckland, maar in Christchurch.

Meerdere competities, veel toernooien en play-offs

Het eerste dat opvalt bij de competitie, is de regionale structuur ervan. Door de enorme afstanden in het land (moeten de Ramblers bijvoorbeeld voor een wedstrijd naar Christchurch, dan zijn ze 16(!) uur onderweg.) Vandaar dat de landelijke bond voor deze oplossing heeft gekozen.

Voor de regio Auckland zijn er 16 teams actief in de onderlinge competitie. Daarnaast zijn er competities in maar liefst 22 andere regio’s.  De winnaars van de regionale competities maken uiteindelijk in een onderlinge nationale competitie uit wie er zich landskampioen mag noemen.
Die onderlinge competitie wordt gaande het seizoen gespeeld in de zogeheten play-off wedstrijden. Wat er dan overblijft, zijn de toernooien waarvan er heel veel op de rol staan. Stuk voor stuk opgedragen aan bekenden/beroemdheden uit de softbalsport die zijn overleden.

Brenda heeft haar eerste toernooi (de Wayne Roper Mamorial) al achter de rug waarin zij zes wedstrijden heeft gecatched. En niet voor niets, de dames wisten het toernooi te winnen!

De activiteiten spelen zich een kleine 10.000 kilometer van Nederland af, maar uiteraard volgen we haar prestaties. En daar doen we dan via www.honkbalsoftbal.nl weer verslag van.

In een volgende bijdrage over Nederlandse topspeelsters ‘over zee’, krijgen Britt Vonk en Onaisha Franka ook alle aandacht.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Internationaal