Honkbal

Eerste winst Curaçao Suns in Serie del Caribe 2024

Eerste winst Curaçao Suns in Serie del Caribe 2024

Curaçao Suns heeft zijn eerste wedstrijd in de Serie del Caribe 2024 gespeeld. En zij zijn uitstekend begonnen: tegenstander Naranjeros de Hermosillo, de kampioen van de Mexicaanse Pacific League, werd met 6-5 verslagen.

Vanaf de 3de inning barstte het slaggeweld los

Met Cody Mincey als startende werper werd de Mexicaanse tegenstander keurig op ‘nul’ gehouden. Dat voor Curaçao relaxte begin van de wedstrijd duurde precies 2 innings. Vanaf de 3de inning barstte het slaggeweld aan beide kanten in alle hevigheid los.

De Mexicaanse hitters begonnen. Back-to-back homeruns van voormalig Major Leaguer Aaron Altherr en Julio Ornelas zorgden voor een 0-2 achterstand. Daar was bijna nog een derde homerun achteraangekomen, ware het niet dat Roger Bernadina – één van de uitblinkers aan Curaçaose kant – de bal boven het hek wist te vangen. Daarmee kwam de 3de Mexicaanse slagbeurt ten einde.
Hierna was het de beurt aan de Suns.

Achtereenvolgende honkslagen van Simmons, Bernadina en Profar zorgden voor ‘bases loaded’. Didi Gregorius, die hierna aan slag kwam, sloeg zijn drie teamgenoten allemaal over de thuisplaat met een enorme driehonkslag. De stand ging daarmee van 0-2 naar 3-2. De Suns kwamen daarmee voor het eerst op voorsprong.

Na 4 1/3 inning kwam Kevin Kelly als reliever in de wedstrijd. Hij deed dat als gebruikelijk ook nu weer voortreffelijk. Kelly gooide uiteindelijk 4.1 innings in relief en was ruim drie innings lang zeer dominant en stond nauwelijks honklopers toe.

Opnieuw back-to-back homeruns

Nu was het de beurt aan de Curaçaoënaars om homeruns te slaan. Dat deden Jonathan Schoop en Adémar Rifaela in de 6de inning. Daarmee kwam de stand op 5-2 voor Curaçao. Daar kwam in de 8ste inning nog een zesde punt bij. Hiervoor was Wladimir Balentien verantwoordelijk met (alweer) een homerun. Een homerun naar opposite field in dit geval.

In de laatste Mexicaanse slagbeurt werd het nog 6-5 omdat het Kelly niet lukte de derde nul te maken. Hiervoor werd Anthony Herrera opgeroepen. Een vangbal van Andrelton Simmons maakte aan alle onzekerheid een einde. Kevin Kelly was de winnende werper.

Uitblinkers bij Curaçao

Het hele team is uitstekend aan het toernooi begonnen. Maar er zijn enkele acties die wel een extra vermelding verdienen.

De vangbal boven het hek van Roger Bernadina is al genoemd, maar daarnaast was er ook een mooi dubbelspel met Didi Gregorius in de hoofdrol en niet te vergeten Jurickson Profar die in de 8ste slagbeurt vanuit het midveld een Mexicaanse honkloper op het derde honk uitgooide.

Vanmiddag om 16.30 uur (Nederlandse tijd; 11.30 uur op Curaçao) volgt de tweede wedstrijd tegen de kampioen van Panama.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal